5 помилок в облаштуванні дитячої кімнати

Облаштування і декор дитячої кімнати - відповідальний і тривалий процес. Організовуючи особистий простір дітей, не можна приділяти увагу лише естетиці приміщення, ігноруючи функціональність і користь меблів і матеріалів.

Часто батьки не приділяють належної уваги правильному розташуванню ліжка, столу, габаритам шафи і яскравості освітлення в дитячій. Це тягне за собою безліч незручностей аж до проблем дитини зі здоров’ям.

Розберемося в найпоширеніших помилках облаштування особистого простору дитини і спробуємо запропонувати правильну альтернативу.

Багато меблів, мало простору

Захаращення простору дитячої кімнати великими меблями і малофункціональними предметами декору позбавляє дитину можливості вільно гратися.

Дитяча кімната, в якій живе дошкільник або учень молодших класів не повинна бути тісною. Простір необхідний не тільки для розваг, а й для того, щоб в процесі гри на дитину не впали меблі і не заподіяла йому шкоду.

Замість покупки комода, можна прикрутити до стіни стелажі з полицями або використовувати для зберігання речей ніші під ліжком.

Занадто складний декор

Ефектні предмети декору - даремні, але шалено красиві - це прерогатива приміщень, призначених для дорослих. Декоративні ніші, підвісна стеля, керамічна ваза або важкий металевий світильник - ексцентричний варіант для офісу та вітальні, але ні в якому разі не для дитячої. Недоречний декор ускладнює обстановку і перетворює декор в потенційно небезпечні для дитини речі.

Меблі і прикраси інтер’єру в дитячій кімнаті повинні бути легкими, невеликими і функціональними. Максимально допустимий декор - це люстра, пуфи, подушки і пара горщиків з домашніми рослинами.

Дитячі меблі, які не змінюються багато років

Правило, яке працює при покупці одягу «на виріст» даремне при виборі та облаштуванні дитячої кімнати. Меблі повинні «рости» і змінюватися разом з дитиною. У міру того, як дитина росте, меблі необхідно оновлювати. Ніжки стільців і шафа повинні ставати вищими, стіл - більшим, а ліжко - просторішим.

Меблі, обрана без урахування думки дитини

Часто батьки вибирають меблі і матеріали для облаштування дитячої кімнати, не враховуючи смаки дитини-школяра і орієнтуючись лише на свою думку. Не можна ігнорувати інтереси дитини при облаштуванні дитячої, особливо якщо він вже не малюк. Можливо, чадо хоче жити в кімнаті піратів, в джунглях або в космосі і потрібно сприяти йому в цьому. Так у дитини буде розуміння того, що вона почута і зрозуміла батьками.

Неправильна локація меблів. Небезпечні меблі

Ліжко, поставлене ​​дуже близько до вікна, або шафа, робочий стіл далеко від вікна або біля дверей - це неправильне рішення для розстановки дитячих меблів в кімнаті.

Дитяче ліжко не можна розміщувати біля вікна і біля дверей - це загрожує застудою дитини через часті протягів. Небезпечними для дитини будуть меблі з гострими кутами і гранями, скляними поверхнями і металевими деталями.  Спальне місце в дитячій кімнаті слід розмістити в центрі, в голови або боковиною до стіни, як можна далі від входу і вікна. Слід відсунути меблі від стін і облаштувати функціональні зони в приміщенні, зберігши вільний простір в кімнаті.

У дитячій потрібно розміщувати тільки безпечні меблі - такі, що не б’ються, бажано з натуральних матеріалів - дерев’яні стільці, шафа і ліжко, м’які безкаркасні пуфи, в’язані кошики для іграшок і підручних речей дитини.

Щоби дитині було затишно, безпечно і комфортно у домі, придбайте дитячі коврики на підлогу в інтернет магазині napol.com.ua, саме зараз тут представлено чудові моделі від бельгійського виробника “AW”, з яскравими захоплюючими зображеннями симпатичних містечок, парків розваг, доріг. Вашому малюку точно сподобаються такі ігрові килимки!