Що потрібно знати про автовикуп

Завдяки такій послузі як автовикуп автовласники отримують можливість швидко і без проблем продати свій транспортний засіб у будь-якому стані. За кордоном до таких послуг вдаються багато автолюбителів. А в Україні, незважаючи на те, що автовикуп існує більше десяти років, тільки останнім часом почав нарощувати оберти.

Всі власники автомобілів відчувають почуття радості, як мінімум два рази: перший - коли купують автомобіль і другий, коли вдало його продають. Але оскільки продаж автомобіля досить відповідальне і серйозне рішення, і до того ж досить витратне як за часом, так і по фінансам, то пропонуємо вам скористатися послугами компанії Easy-Car, особливо якщо вам потрібно позбавитися від автомобіля в найближчі терміни. Більш детально з послугами викупу автомобілів можна ознайомитись тут, а ми спробуємо допомогти розібратися: чи варто продавати старий автомобіль або просто відремонтувати його.

Переваги автовикупу

Однією з основних причин, чому автовикуп останнім часом став затребуваним і популярним, є швидкість його проведення. Як правило, з моменту звернення до моменту отримання грошей проходить два-три дні. А більшість угод здійснюється в перший же день. Продати так швидко автомобіль самостійно, публікуючи оголошення в газетах і на сайтах оголошень, а також щодня відвідуючи автомобільний ринок, просто неможливо.

Серед явних переваг автовикупу варто виділити те, що завдяки йому можна уникнути тривалих відвідувань автомобільних ринків. Крім того, компанії, які пропонують послуги з автовикупу, нерідко надають своїм клієнтам послуги, пов’язані з викупом автомобілів, що знаходяться в аварійному стані.

При такому розкладі фахівець буде займатися оцінкою ступеня пошкодження автотранспортного засобу. Далі відбувається обчислення остаточної суми. Дійсно, набагато простіше продати аварійний автомобіль, ніж відремонтувати його (особливо, коли ремонтні роботи відрізняються високою вартістю і тривалістю). Насправді автовикуп значно спрощує власнику авто здійснення процесу продажу. Таку угоду можна оформити приблизно за добу. Тому, щоб позбавиться від зайвої метушні, пов’язаної з переоформленням прав на автомобіль, роблять нотаріальне оформлення.

Процес зняття автомобіля з обліку є досить трудомістким. В такому випадку потрібні витрати не тільки часу, а й грошей. Але їх також можна уникнути. Вам достатньо буде вдатися до послуги автовикупу. Як результат, Ви зможете заощадити свій вільний час. На сьогоднішній день все більше людей продають свої автотранспортні засоби за допомогою такої послуги, так як це вигідно і зручно.

Недоліки автовикупу

Мабуть, єдиний недолік автовикупу - ви втрачаєте в ціні. Ваш автомобіль можуть оцінити на 10-15% нижче ринкової вартості. Але коли автомобіль, або інший транспортний засіб потрібно продати швидко, доводиться йти на жертви. Чому автомобіль оцінюють нижче «ринку»? Все дуже просто. Компанії, що надають таку послугу, беруть вашого «сталевого коня» для того, щоб далі перепродати і щось на цьому заробити.

Якщо ви зважилися таки скористатися послугою автовикупу, радимо вам спочатку зрозуміти, скільки коштує ваш автомобіль, щоб не продати його занадто дешево. Як варіант, можна промоніторити ціни на сайтах авторинків. Подивіться, скільки коштує автомобіль вашого віку і стану, і потім вже звертайтеся до оцінювачам.