Експерти визначили найміцніший смартфон 2018 року

Нещодавно експерти видання TomsGuide провели дослідження, щоб з'ясувати, який з представлених на ринку смартфонів є найміцнішим на сьогоднішній день. Переможцем в «змаганні» на міцність став смартфон Motorola Moto Z2 Force.

Щоб розібратися в цьому питанні, фахівці кидали телефони різних виробників з висоти і топили їх у воді. Максимальна кількість балів, яку могли набрати за підсумками тесту гаджети, - була 10.

Переможець Motorola Moto Z2 отримала від експертів оцінку в 8,5 бала. “Срібло” та “бронза” опинилися у апаратів LG X Venture і iPhone X відповідно. У п’ятірку кращих смартфонів - «здорованів» потрапили також LG V30 і Samsung GalaxyS9.

В той же час, як не дивно, найнижчі показники стійкості до фізичного впливу продемонстрував iPhone SE, який опинився більш крихким, ніж iPhone 8 і iPhone X.

Повернемося до переможця. В чому ж секрет міцності цього апарату. Справа у тому, що компанія Motorola розробила нову революційну технологію Moto ShatterShield, що покриває екран смартфона ні мало, ні багато, а аж п’ятьма шарами, які поглинають удар і гарантовано запобігають ушкодженню дисплея. Варто зазначити, що смартфон водовідштовхувальний, що робить його ще більш міцним. До речі, на на сайті lcd-screen.com.ua можна придбати якісні модулі і екрани до різних моделей телефонів.

Проте, міцний екран є лише однією з особливостей Moto X Force. Смартфон обладнаний потужним октановим ядерним процесором Snapdragon 810 і 3 Гб оперативної пам’яті. На задній панелі смартфона знаходиться 21-мегапіксельна камера, в той час як 5-мегапіксельна фронтальна камера має широкі кути огляду.

Екран Moto X Force становить 5.4 дюйма з роздільною здатністю QHD. Таким чином щільність пікселів досягає 540 пікселів на дюйм. Смартфон буде доступний у двох моделях: 32 Гб або 64 ГБ вбудованої пам’яті з підтримкою MicroSD карт до 2 Тб. Іншими словами, це більш, ніж достатньо для будь-яких ігор і мультимедіа.

Motorola не залишила осторонь акумулятор, ємність якого становить 3760 мАг. Акумулятор Moto X Force більший, ніж Moto X Play, і Motorola стверджує, що смартфон буде працювати до 48 годин. Також смартфон має функцію швидкої зарядки, яка здатна за 15 хвилин зарядити акумулятор мобільного пристрою на 13 годин роботи. Окрім того Moto X Force підтримує бездротову зарядку.

Moto X Force є бажаними подарунком будь-якого користувача, але тільки з одним великим мінусом: смартфон не обладнаний сканером відбитком пальців, який в даний час вважається ознакою високого класу.

Новий смартфон від Motorola буде працювати на Android 5.1 Lollipop, проте компанія обіцяє випустити оновлення до Android 6.0 Marshmallow якомога швидше.

Moto X Force надійде в продаж в середині листопада. Motorola пропонує широкий вибір кастомізації смартфона, такі як шкіряна задня панель, або ж різнокольорові варіанти балістичного нейлону. Приємно знати, що модель на 32Гб буде коштувати 765 $, в той час як 64Гб версія смартфона оцінюється в 820 $.