Як вибрати окуляри для комп’ютера

Багато людей в наш час проводять за комп'ютером близько 10 години на день, а то і більше того. Згодом користувачі починають відчувати втому і відчуття, які приносять дискомфорт.

Вже доведено фахівцями, що зір не псується від комп’ютера, але якщо у вас є будь-яке захворювання, то лікування буде малоефективним, якщо ви використовуєте комп’ютер в процесі своєї роботи або навчання. Запобігти втомі і відчуттю “піску” під віками можуть захисні окуляри. У цій статті ми і розберемося, навіщо потрібні вони, і як вибрати їх правильно. А на сайті https://o4ki.ua/catalog/ochki-dlya-komputera/ ви зможете вигідно придбати якісні окуляри для компютера.

Моделі, які використовуються при роботі за комп’ютером, можуть не мати зовні ніяких конструктивних відмінностей. Головним елементом в них є лінзи, які мають спеціальне покриття. Вони нейтралізують електромагнітне випромінювання від монітора комп’ютера, а також бережуть очі від мерехтіння екрану. Лінзи зі спеціальним напиленням розсіюють контраст і регулюють рівномірне потрапляння на сітківку ока світла, а також забезпечують захист для зору. Перш ніж розібратися, як вибрати окуляри для комп’ютера, розглянемо навіщо вони потрібні.

Навіщо потрібні окуляри для комп’ютера:

- Навантаження на очі зменшується.

- Захист очей від швидкої втрати зору.

- Знижують навантаження і стомлюваність на очі.

- Захищають від УФ-випромінювання кришталики очей.

- Забирають з екрану “піксельність”.

Переваги

- Навіть при відсутності проблем із зором, підвищується працездатність в таких окулярах.

- Відсутня стомлюваність протягом робочого дня, яка характерна для більшості офісних співробітників.

- Нешкідливі навіть для дітей, тому що такі лінзи не роблять коригуючого ефекту на кришталик.

- Зникає сухість очей і підвищується кровообіг в очному яблуці.

Негативний вплив можуть надати лише ті окуляри, які підібрані неправильно.

Особливості лінз

Всі лінзи, які використовуються у виробах для роботи за комп’ютером, мають один або кілька шарів відображаючого випромінювання і покриття антивідблиску. Відповідь на питання, як вибрати окуляри для комп’ютера, складається з декількох етапів. Їх підбір починається з вибору лінз, вони бувають:

- Монофокальні - спрямовані на виправлення далекозорості або короткозорості. Їх діоптрична сила підбирається, в залежності від відстані до монітора.

- Біфокальні - діляться на дві частини, які мають різну силу діоптрій. У верхній частині призначена для роботи на комп’ютері, а нижня - для читання документів.

- Прогресивні маю різну діоптричну силу, але між зонами немає чітких меж, як в біфокальних лінз.

Як вибрати окуляри для комп’ютера?

Вибирайте вироби, виходячи з особливостей роботи. Якщо ви працюєте з текстами, то вам необхідно звернути свою увагу на окуляри, які підсилюють контраст і прибирають півтони. Якщо маєте справи з графікою, то вам підійдуть вироби, які покращують передачу кольору. Вибирайте з просвітленими лінзами, які відбивають відблиски, якщо граєте часто в ігри.

Перед покупкою проконсультуйтеся у офтальмолога. Спеціаліст оцінить ваш зір і допоможе зробити правильний вибір. Купуйте вироби в аптеках або оптиках. Обов’язково продавець повинен мати всі документи на товар. Хороші окуляри для комп’ютера коштувати дешево не будуть. Їх ціна залежить від вартості оправи і виробника лінз.

Підбирайте окремо оправу і лінзи. Не варто економити на оправі. Звичайно, такі вироби служать не для краси, а щоб захистити зір. Дешеві оправи будуть псуватися набагато швидше, їх доведеться лагодити. Оправа повинна бути міцною з добре закріпленими лінзами, але при цьому легкої та зручною і не викликати дискомфорт.

Вибрані окуляри підходять вам, якщо ваші очі не втомилися протягом робочого дня. Якщо ж ви відчуваєте свербіння, дискомфорт і біль в очах, то ви підібрали їх неправильно, або ж вам продали товар поганої якості.