Цікаві новинки виставки Computex 2018: ASUS Project Precog - погляд в майбутнє ноутбуків

Компанія ASUS приурочила до виставки Computex 2018, яка зараз проходить на Тайвані, демонстрацію вельми цікавого портативного комп'ютера. Концептуальний пристрій розробляється в рамках ініціативи Project Precog. ASUS створює ноутбук, повністю позбавлений традиційної клавіатури і тачпада. Замість цих органів управління на нижній половинці корпуса розташовується великий дисплей з підтримкою сенсорного управління.

Традиційний екран на кришці також є сенсорним. Таким чином, корисна робоча площа подвоюється.

Верхня кришка може обертатися на 360 градусів, що дозволяє використовувати комп’ютер в найрізноманітніших режимах. Наприклад, пристрій можна трансформувати в двосторонній планшет або електронну книгу з двома віртуальними сторінками. Комп’ютер можна також розташувати в розгорнутому вигляді на столі, організувавши велику робочу область.

Для концепту передбачена підтримка голосових помічників Window Cortana і Amazon Alexa. Розвинені засоби штучного інтелекту дозволять адаптувати інтерфейс під потреби користувача. Так, місце розташування віртуальної клавіатури, яка відображається на нижній половинці корпуса, буде оптимізуватися в залежності від дотиків пальців користувача. Визначивши дотик електронного пера, гаджет автоматично активує режим стилуса.

Втім, поки ASUS Project Precog - це виключно концептуальна розробка. Про можливі терміни появи комерційної версії гаджета нічого не повідомляється. А тим часом на https://sat-ellite.net/ можна вигідно придбати різноманітні запчастини і аксесуари до ноутбуків і персональних компютерів. Також інтернет-супермаркет “Sat-ELLITE” пропонує широкий асортимент телевізійного, мережевого обладнання, мобільних гаджетів, а також товарів для дому, активного відпочинку, подарунків, дитячих товарів.