У Женеві презентували систему “розумних шин” Pirelli Cyber Car

Компанія Pirelli зробила новий крок до створення автомобіля майбутнього. Інженери фірми за підтримки провідних автовиробників розробили технологію Cyber ​​Car, завдяки якій шини «спілкуються» з бортовим комп'ютером автомобіля, водієм і виробником шин.

Система Cyber ​​Car дозволяє шинам безпосередньо «спілкуватися» з бортовими системами і електронними асистентами автомобіля, транслюючи їм важливу технічну інформацію про стан систем для поліпшення експлуатаційних характеристик і забезпечення безпеки під час їзди.

Відомі автовиробники збираються встановити її на найбільш інноваційні автомобілі, як з електроприводом, так і з традиційною силовою передачею. Новинка компанії Pirelli з’явиться на ринку в кінці поточного року, а по посиланню китайские грузовые шины вже зараз можна вигідно придбати хорошу гуму для вашого авто.

Система Cyber ​​Car є останньою розробкою компанії Pirelli в рамках проекту платформи Cyber ​​Technology, запущеної в 2002 році для реалізації можливості інтеграції між шинами, автомобілем і водієм. Ця система є логічним продовженням розвитку таких продуктів компанії, як система Cyber ​​Fleet, розробленої для комерційних автопарків транспортних засобів, і система Pirelli Connesso, створена для звичайних автолюбителів. Варто зазначити, що систему Pirelli Connesso, представлену в минулому році в США, вже готують до випуску на ринки основних європейських країн.

Розміщення датчика безпосередньо в шині є невід’ємною частиною стратегії Pirelli Perfect fit, націленої на розробку продуктів і послуг, які б максимально відповідали конкретним потребам водіїв і автовиробників. У числі рішень стратегії Pirelli Perfect fit - кольорові шини P Zero Color Edition і омологация шин для конкретних моделей автомобілів з нанесенням на боковини цих шин спеціального маркування (в залежності від автовиробника).