Samsung готує нову “бомбу”. Чого чекати від Galaxy Note 9?

Новий Galaxy S9 - провал Samsung, і це факт. Корейці вже опустили цінник до непристойності і сильно пом'якшили умови trade-in, але за "дев'ятками" все одно ніхто не приходить. Люди або купують зовсім дешеві S8, або взагалі переходять на китайські апарати - там навіть на старті флагмани коштують дешевше, ніж здешевлений S9.

Очевидно, що причина краху цієї моделі - старий дизайн: Samsung так і не пояснила користувачам, чому вони повинні переплачувати за процесор і нову камеру. Вся реклама “дев’ятки” не дала бажаних результатів - масовий покупець зовсім не побачив різницю між S8 і S9. А тим часом в інтернет-магазині kokos.com.ua/samsung-phones/ саме зараз можна вигідно придбати популярні моделі корейського виробника.

Який гаджет врятує корейців?

Повернення Samsung в велику гру намічено на кінець липня, коли покажуть Galaxy Note 9. Це вкрай характерний момент - раніше пристрої з лінійки Note виходили на початку або навіть середині вересня, потім релізи перенеслися на серпень, а тепер і зовсім на липень.

Зараз у цьому поспіху є два пояснення. По-перше, компанії екстрено потрібен хіт, щоб затьмарити невдачу S9. По-друге, чим раніше вийде Note 9, тим більше примірників продасть Samsung до прем’єри свого головного і найнебезпечнішого конкурента, 6,5-дюймового iPhone X Plus.

Яким буде Note 9?

За однією версією, азіатська корпорація мобілізувала всі ресурси і готує уберфлагман з 6,3-дюймовим екраном (рамок майже немає), новітнім процесором, 8 Гбайт оперативної пам’яті і 512 Гбайт вбудованої пам’яті в максимальній комплектації. Ще є шанс, що Samsung інтегрує туди кращу камеру в своїй історії (навіть крутіше, ніж в S9 +), дуже солідний акумулятор на 3850 мАг і сканер відбитка, інтегрований в екран.

За іншою версією, Note 9 - злегка оновлений Note 8. Рамки трохи вужчі, чіп дещо потужніший, а все інше - як було. Але в цей результат не дуже віриться - зазвичай корейці оперативно реагують на провали, виправляючи помилки новими вдалими моделями.

Тому сценарій з “монструозністю” Galaxy Note 9 набагато ймовірніший. Samsung безжально завалить аудиторію характеристиками і порівняннями: ось, дивіться, ми можемо так, а ще так, і навіть ось так - і всюди ми кращі! Рекламна кампанія в цей раз буде агресивною, безкомпромісною і всюдисущою, тому що є конкретне завдання - переконати всіх, що S9 був лише розігрівом перед Note 9.

Чим небезпечний такий підхід?

В першу чергу, перенесений дедлайн позначиться на якості тестування - цей етап буде зім’ятим. З 2016-му Samsung вже поспішила з релізом Note 7, і все закінчилося трагічно - через регулярні вибухи продажу того флагмана просто згорнули, а потім жалюгідні залишки продавали за копійки.

З огляду на, що зараз акумулятор помітно зросте в порівнянні з Note 8 (там було 3300 мАг - тут буде під 4000 мАг), варіант з новими займання виключати не можна. Але набагато ймовірніше, що у Note 9 буде просто купа дрібних косяків. Через них гаджет не приберуть з полиць магазинів, але скандал може бути гучним і дуже боляче вдарить по репутації.

Прикладів багато. Apple знала, що iPhone 6 гнуться, але не захотіла зривати дедлайн і всю осінь 2014 відбивалася від претензій розгніваних покупців, які і гадки не мали, що їх новий смартфон зламається навпіл. Або LG G4 - там взагалі масово вмирали материнські плати, а виробник, розводячи руками, міняв ці плати на нові, і вони знову ламалися.

Сама Samsung теж не раз стикалася з критичним браком різних своїх девайсів. У S8 через місяць вигоряли пікселі, у S9 пропадала чутливість дисплея, а Note 8 розряджався в 0% і вимикався назовсім, тобто до тих пір, поки не віднесеш його в ремонт.

З усіх цих ситуацій можна зробити один висновок: краще довше потестуватися, ніж потім випускати офіційні звернення, вибачатися, втрачати гроші і ризикувати іміджем.