Чому варто обрати навчання в Польщі

Останнім часом, значна кількість молодих українців прагнуть продовжити свою освіту в польських навчальних закладах. Та й для абітурієнтів з інших країн Польща є досить привабливою в цьому плані. Спробуємо розібратися, що саме приваблює молодь в польській системі освіти і чому вчитися в Польщі стає все більш популярним.

Освітні традиції Польщі

Польща - країна, в якій завжди були сильні позиції освіти. У тому числі і вищої. Ще в далекому 1349 році, в Кракові був заснований Ягеллонський Університет, який є одним з найстаріших і одним з найбільш шанованих вищих навчальних закладів Старого світу. Вчитися в Кракові було престижно завжди. Серед його випускників - такі люди, як Миколай Коперник, Франциск Скорина, Ян III Собеський. А в 20-столітті, тут навчалися Кароль Войтила (Папа Іван Павло II), Станіслав Лем, Анджей Дуда та багато інших.

Як правило, коли мова заходить про навчання за кордоном, більшість громадян вважають, що це дуже дорого і доступно лише дітям дуже забезпечених батьків. Та до того ж, людей лякає необхідність вчитися на іноземній мові, з якими в нашій країні традиційно були проблеми у більшості населення.

Звичайно ж, щоб вчитися в престижних англійських або американських університетах, потрібні солідні гроші. Це правда. Як правда і те, що необхідно вивчити англійську на вельми пристойному рівні. У випадку з Польщею все набагато простіше і доступніше. Є кілька причин, за якими варто придивитися до можливості отримати вищу освіту в Польщі.

Близькість культури і мови

Польща - слов’янська країна. А це значить, що в ментальному і культурному плані, звикнути до життя в Польщі набагато простіше, ніж до життя в Англії або Німеччині, наприклад. Польську мову на розмовному рівні вивчити не дуже важко. А що стосується людей, які володіють українською або російською мовами, то вони вже знають добру долю польської лексики.

Доступність освіти в Польщі

Перш за все, слід зазначити, що деякі категорії студентів з України і країн СНД можуть претендувати на безкоштовне навчання в Польщі (особи, що мають польське походження, наприклад). Але, навіть якщо не вдалося потрапити в таку категорію, вартість освіти в Польщі набагато доступніша, в порівнянні з іншими західними країнами, а часто і дешевша, ніж на Батьківщині. Причому, у багатьох випадках студентам дозволяється легально працювати під час навчання, що значно полегшує життя таким студентам.

Висока якість знань

Слід зауважити, що якість навчання в польських навчальних закладах знаходиться на досить високому рівні. Польські університети займають досить високі місця в різноманітних рейтингах ВНЗ всього світу. Такі ВНЗ, як Ягеллонський Університет, Варшавська Політехніка і їм подібні, поза всякими сумнівами, є одними з кращих в Європі.

До того ж, більшість польських універсіретов постійно беруть участь в різноманітних європейських освітніх програмах. Таких як ERASMUS, наприклад. Це дає можливість польським фахівцям постійно обмінюватися досвідом з фахівцями провідних європейських науково-освітніх центрів.

Відмінні шанси на подальше працевлаштування

Дипломи польських навчальних закладів визнаються у всіх розвинених країнах світу. Це означає, що з престижним польським дипломом можна претендувати на найпринадніші вакансії в будь-якій країні Євросоюзу, в США, в Канаді, в Австралії і так далі. Мало того, завдяки широким програмам обміну студентами, ще на етапі навчання можна потрапити з обміну в будь-яку європейську або неєвропейську країну і на місці оцінити місцеві умови для життя і роботи. 

Досвід життя в Європейському Союзі

Тільки ледачий не говорив про те, що життя в ЄС і життя в країнах колишнього СРСР - це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. Тим часом, пройшовши курс навчання в польському університеті, людина отримує не тільки диплом європейського зразка і вельми якісний набір знань, але і набуває ні з чим не порівнянний досвід життя в об’єднаній Європі.

Тим більше, що досвід цей набувається в найкращий період життя людини - період його студентства. Такий досвід сам по собі є великим досягненням. Адже, тепер випускник зможе швидко адаптуватися до життя в будь-якій країні Євросоюзу і почати будувати свою кар’єру власними руками.

Бажаєте здобути якісну, престижну, визнану в усьому світі освіту, з подальшим добре оплачуваним працевлаштуванням. Такий шанс дає вам навчання в Польщі, що організовує «Топ-Освіта». На сайті toposvita.com ви зможете ознайомитись з особливостями і перевагами цього проекту, умовами участі, переліком необхідних документів, відгуками студентів.