10 порад, як краще вивчати англійську мову

Способів вивчення англійської мови дійсно багато, і розібратися в їх ефективності буває непросто. На жаль, «чарівної таблетки», що ідеально підходить кожному, не існує, адже всі люди різні. Ось поради, як знайти спосіб вивчення англійської, який буде оптимальний саме для вас.

Розминка перед заняттями

Як перед заняттями спортом необхідно розігрітися, так само потрібна розминка і перед вивченням мови. Ось кілька простих вправ:

1. Освіжіть словниковий запас, обдумавши або коротко описавши тему, яку ви збираєтеся вивчати. Наприклад, якщо це тема відпустки або канікул, подумайте про свою минулу відпустку - що ви робили, що вам запам’яталося і т. д. Це проста вправа допоможе оживити в пам’яті слова, які можуть вам зустрітися при роботі з цією темою.

2. Освіжіть граматику, згадавши в загальних рисах потрібну граматичну область. Наприклад, якщо ви вивчаєте минулий час, спробуйте описати англійською, що ви робили в минулі вихідні, куди ходили і т. д. Як і у випадку зі словниковим запасом, така розминка необхідна, щоб підготуватися до подальшого вивчення англійської граматики.

3. Перед уроком англійської заспівайте англійську пісню. Це повинна бути пісня, яку ви добре знаєте і розумієте. Ця коротка і легка вправа допоможе вам налаштуватися на англійську мову і одночасно розслабитися. А ще спів активізує творчу діяльність мозку, що допоможе вам більш винахідливо підбирати слова при веденні діалогу або при складанні імпровізованого розповіді на задану тему.

4. Якщо ви працюєте за комп’ютером, в якості своєрідної самонастройки надрукуйте абзац простого тексту англійською. Ви можете описати свій день, свої заняття, своїх друзів, - що завгодно. Це допомагає активізувати кінестатичну діяльність мозку, відповідальну за запам’ятовування через фізичні дії. Також корисно друкувати правила під час вивчення граматики. Рухи допоможуть вам закріпити знання.

5. В англійській мові є приказка: “A picture is worth a thousand words” ( «Картина коштує тисячі слів» або «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути»). Описуючи фотографію або малюнок, ви задієте зони мозку, відповідальні за творчість. Заодно ви можете освіжити свій словниковий запас, вибравши картинку, що має відношення до теми, яку ви будете вивчати.

Поради для успішного вивчення англійської мови

- Важливо займатися англійською щодня. Однак, не варто перепрацьовувати. Краще займатися по 30 хвилин кожен день, ніж на дві години раз на тиждень. Короткі регулярні заняття набагато ефективніші, ніж довгі години навчання з великими перервами. Звичка займатися кожен день допоможе підтримувати мовні навички в активному стані.

- Немає нічого кращого, ніж вивчати англійську в хорошій компанії. Ви можете разом виконувати вправи, вести діалоги (по-англійськи!) і допомагати один одному в тому, що дається важче. Якщо серед ваших друзів ви не знайдете однодумців, запишіться на курси англійської.

- Вивчайте англійську різними методами. Не обмежуйтеся одним способом вивчення мови. Використовуйте різні методи, які задіюють різні ділянки мозку. Наприклад, коли ви запам’ятовуєте нові слова, ви можете накреслити мнемонічну карту, описати малюнок, кілька разів надрукувати досліджуване слово. У сукупності всі ці методи допоможуть зміцнити ваші знання.

- Вибирайте теми, які вам цікаві. Одна з найважливіших складових - вивчати англійську, використовуючи цікаві вам теми. Це посилить мотивацію, так як, вивчаючи англійську, ви одночасно будете дізнаватися щось нове про те, що вам подобається.

Бажаєте, щоби ваша дитина швидко освоїла англійську мову? По посиланню http://oxford-book.com.ua/ru/blog/anglijskij-yazyk-ot-izdatelstva-pearson-longman/uchebniki-islands ви зможете замовити підручники серії Islands - шестирівневий ефективний курс, складений кращими спеціалістами іноземних мов.