Minecraft - популярність продовжує зростати

Той, хто хоч раз грав в Minecraft не може відірватися від цієї гри довгі роки. А той хто не граючи дивився на неї лише з боку - не може зрозуміти, як в цю гру можна грати в 2018-му році?

Саме на цю тему в YouTube з’являється безліч відео роликів, в яких блогери оцінюють перспективи гри якби вона вийшла в 1990-му і 1998-му роках. Блогери враховують не дуже вишукану графіку сучасної гри і можливості комп’ютерів двадцятирічної і більш давності. Проте, факт залишається фактом - Minecraft продовжує набирати популярність серед геймерів.

Підтвердженням цього є поява безлічі безкоштовних серверів для гри в дану гру. Всі сервера Minecraft згруповані на сайті mc-monitoring.info - величезна кількість параметрів їх фільтрації вас здивує, мабуть, навіть мегапопулярна Counter-Strike, яка побачила світ куди раніше Minecraft, не може похвалитися настільки рясною пропозицією серверів в мережі. Чого тільки вартує можливість за допомогою функціоналу скины по никам змінити зовнішній вигляд свого персонажу.

Вважається, що популярність гри обмежується відсутністю платформ, тобто гравець, що грає через додаток для Android не може продовжити гру сівши за стандартний комп’ютер під управлінням операційної системи Windows. Найближчим часом дана проблема може бути усунена і забезпечена сумісність між платформами Windows 10 і Android, що не може не радувати.

Тим часом, популяризації Minecraft сприяють набори конструкторів Lego, які вимагають навіть діти, які ніколи не грали в цю гру - “спасибі за це” тим же YouTube блогерам. Також гру популяризують мультфільми з включенням тематики гри Minecraft - діти бачать у що грають, вважають це популярним і погравши втягуються в ігровий процес.

Не так давно телевізійна компанія NBC запустила нове шоу Left Field, метою якого є соціальні проблеми і знайомство глядачів з цими проблемами. Як формат обрані ролики з соціальних мереж. Одним з перших став сюжет, повністю записаний за допомогою гри Minicraft. За допомогою движка гри була відтворена поверхню місяця, ця популярна гра буде використовуватися і далі. Самі представники Microsoft безпосередньо в цьому не брали участь, але залишилися в захваті і взяли до уваги ряд ідей з ролика.

А взагалі, чудово, коли гра не тільки цікава, але й корисна! Саме так можна сказати про чергову «іграшку» Minecraft, що є спільним проектом Microsoft і мережевого сервісу Code.org. Гра стала улюбленою підлітками, багато хто вважає її культовою. Однією з головних цілей цього проекту було навчання дітей первинним навичкам програмування.

Як повідомляють партнери, проект можна вважати таким, що відбувся і успішним. За їхньою оцінкою, близько 85 000 000 дітей по всьому світу вивчили ази комп’ютерної грамотності та програмування саме завдяки Minecraft. Будучи, по суті, освітніми курсами, гра дозволила багатьом відомим людям отримати базовий пакет знань для побудови успішної кар’єри в області ІТ-технологій і комп’ютерів.