Що потрібно знати при здачі металобрухту?

У кожному місті є безліч пунктів з прийому металобрухту. Але не всі вони легальні. Потрібно бути обережними, робота з випадковими людьми може принести чимало неприємних сюрпризів.

Особливості нелегальних пунктів прийому металобрухту

Багато приватних збирачів брухту працюють без ліцензій та дозвільної документації. Деякі з них не зареєстровані як юридична особа, тобто ведуть свій бізнес нелегально. При цьому більшість з них пропонують дуже привабливі ціни.

Багато хто думає, що наслідків від роботи з такими «нелегалами» немає. Головне для більшості людей - отримати хороші гроші, а законно приймальник веде свою діяльність, для прикладу, як компанія БАЗАЛОМА, про яку детальніше можна дізнатися на сайті https://bazaloma.kiev.ua/, чи ні, неважливо. Але не все так просто. Нечесні підприємці і приватники обіцяють високу ціну за кілограм брухту, і просто не можуть виконати свою обіцянку. І це основна проблема.

Співпраця з нелегальними приймальниками металобрухту: підводні камені

Підприємці та приватні особи, які займаються незаконним прийманням брухту, не можуть співпрацювати з заводами з переробки, тому що не мають ніяких офіційних документів. Крім цього, обсяг таких скупників настільки малий, що в роботі з ними не зацікавлена ​​жодна велика компанія. Тобто вони здають свою продукцію більш великим компаніям. Щоб вони у них купили металобрухт, вони змушені продавати його за низькими цінами.

Подумайте, якщо такі скупники продають лом дешево, хіба вони зможуть запропонувати вам високу ціну за зданий чорний метал? Сумнівно, адже їм це абсолютно невигідно. Тому їм доводиться обманювати. І тут є кілька способів. Ось деякі з них:

- заявити, що в привезеному брухті велика кількість відходів, які не оплачуються;

- заявити високу ціну, але знизити вагу;

- оцінити метал за дешевшою категорії.

З причини того, що недобросовісні скупники працюють без отримання ліцензії, їм доводиться платити хабарі органам, які здійснюють контроль. Такий підхід фірм-одноденок дозволяє їм вести свою діяльність протягом короткого періоду часу. У разі перевірки поліцією, податкової та іншими наглядовими інстанціями вони можуть домовитися і вирішити проблему. А ось той, хто здає їм лом, потрапивши органам нагляду і не маючи оформленого акту здачі металу, може отримати серйозні проблеми з законом.

Попереджений, значить озброєний. Якщо ви вирішили здавати лом, то робіть це тільки через великі компанії, які мають дозвільні документи на ведення такої діяльності. Це не тільки дозволить уникнути зайвих проблем, а й гарантує отримання максимальної вигоди.