Технологія 5G виведе на поля робокомбайни

Технологія надшвидкісного інтернету 5G може дати нові можливості для роботизації сільського господарства. За рахунок підключення в реальному часі «розумні комбайни» зможуть спілкуватися один з одним і обробляти поля в рази швидше, пише видання ZDNet.

Технологія 5G може забезпечити надійну і високу пропускну здатність інтернету для областей, які зазвичай не мають покриття. Найбільше від цього виграють фермери, які почнуть використовувати безпілотні високопродуктивні комбайни. До речі, якісні оригінальні запчастини для зернових комбайнів на вигідних умовах зараз можна замовити в інтернет-магазині “Agro-zapchasti”.

Нова технологія зв’язку дозволить сільськогосподарському обладнанню обмінюватися даними з іншими машинами в полі, передаючи дані в хмару і назад в найкоротші терміни.

«Таким чином, у вас можуть бути два комбайна, які збирають один і той же урожай, - каже Джуліан Санчес, директор Центру інноваційних технологій виробника сільгоспмашин John Deere. - Зараз ми повинні закладати час на передачу даних від 30 до 60 секунд, що сильно гальмує процес у великому масштабі».

За словами представника John Deere, за умови впровадження 5G зв’язок між комбайнами через хмару може бути скорочений до менш ніж однієї секунди. Зв’язок в режимі реального часу буде означати, що робокомбайн, що має більше інформації про поле, може відправити дані для оптимізації на інший комбайн, щоб обидві машини працювали ефективно.

Варто зазначити, що рік тому компанія John Deere купила стартап Blue River, що займається штучним інтелектом, і тепер працює над впровадженням машинного навчання, комп’ютерного зору і робототехніки в сільськогосподарське обладнання.

«До 2050 року на планеті буде дев’ять мільярдів чоловік, - говорить Террі Пикетт, менеджер по передовим технологіям в John Deere. - І щоб нагодувати цих людей, нам, ймовірно, необхідно збільшити поточне виробництво продовольства на 70%. Це справжня гонка!».

За даними Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, до 2050 року світ можна буде прогодувати тільки за рахунок збільшення виробництва їжі на 70%. Щоб домогтися максимальної продуктивності сільськогосподарських культур, компанія Eseye спільно з Burkard Engineering запровадить розумні датчики для виявлення патогенних мікроорганізмів. Поки технологія проходить випробування, але з часом вона з’явиться на світовому ринку.