Як правильно випрати улюблені джинси і не наробити купи помилок

Джинси вже давно стали невід'ємною частиною будь-якого гардероба. Стильні та міцні штани з деніму прослужать набагато довше, якщо за ними правильно доглядати. Видання Good Housekeeping розповідає, як продовжити термін служби улюбленої пари джинсів, і які помилки найчастіше роблять при їх пранні.

Багато хто говорить, що ніколи не можна прати джинси в пральній машині. Інші стверджують, що їх і зовсім не потрібно прати. Більшість з нас закидає джинси в прання разом з іншими речами, не особливо замислюючись. Однак є кілька правил, які допоможуть вам надовго зберегти первозданний вигляд ваших джинсів. Це дуже важливо, особливо якщо мова йде про дійсно якісні оригінальні брендові моделі Lee, Wrangler, Levis, Calvin Klein, які можна замовити на  https://countryjeans.com.ua/.

Як правильно прати джинси

Перед пранням виверніть джинси навиворіт, щоб зберегти їх колір. Застебніть всі блискавки, заклепки, кишені і ширінку, щоб зберегти форму і уникнути затягувань.

Для прання джинсів використовуйте засоби, які зберігають колір тканини, оскільки вони містять речовини, які допомагають фарбі утриматися в волокнах і нейтралізують хлор у воді, який витягує фарбу з тканини. Найкраще прати джинси в холодній воді і в делікатному режимі. Якщо ви використовуєте сушильну машину, то після прання залиште джинси вивернутими навиворіт і висушіть їх на низькій температурі.

Не забудьте відокремити легку білизну - простирадла, футболки - від важкої: махрові рушники і джинси. Якщо ви будете сушити важкі і легкі тканини разом, то легкий одяг буде сушитися довше, ніж потрібно, оскільки він сохне швидше важкго. Це може пошкодити тканину і привести до усадки одягу. До того ж джинси прослужать вам довше, якщо ви витягнете їх з сушильної машини злегка вологими. Гарненько струсіть їх, розгладьте і повісьте їх досихати на звичайну сушилку або вішалку.

Найчастіші помилки при пранні джинсів

- Джинси не вивернуті навиворіт

- Незалежно від обраного циклу, машинне прання досить агресивне по відношенню до тканин, оскільки предмети одягу неминуче труться один об оден. Щоб знизити вицвітання і абразивні пошкодження тканини джинсів, вивертайте їх перед пранням і обов’язково застібайте все блискавки, гудзики, клапани та кишені.

- Занадто багато речей відразу. Чим більше ви завантажите речей, тим швидше ви закінчите прання, але тим шкідливішим цей процес буде для тканини. Без достатнього простору блискавки і заклепки можуть зачепити і пошкодити тканину. Щоб прання була ефективним, одяг повинен вільно розміщатися в барабані, а не сплутуватися в вузол з іншими предметами одягу.

- Невідповідний режим прання. Якщо ви хочете зберегти джинсам свіжий вигляд, то прати їх потрібно на максимально щадному режимі. Ідеальний варіант - ручне прання і сушіння на мотузці, але це вимагає часу і зусиль. Якщо ваші джинси несильно забруднені, то періть їх в холодній воді, вибирайте делікатний режим прання і сушіть їх на низькій температурі.

- Використання невідповідних засобів. Спеціальні миючі засоби розроблені, щоб зберегти колір тканини, і вони дійсно працюють - вони містять речовини, які допомагають фарбі утриматися в волокнах і нейтралізують хлор у воді, який витягує фарбу з тканини. Якщо ви хочете, щоб ваші темні джинси залишалися темними, то не поскупилася і придбайте такий засіб.

- Занадто довга машинна сушка. Якщо тканину пересушити, то вона сідає. Саме тому джинси прослужать вам довше, якщо ви виймете їх з сушильної машини трохи вологими, розправити і повісите сушитися природним чином. Якщо після сушки на низькій температурі і делікатного режиму, ви побачили багато пушинок і ворсинок на фільтрі сушильної машини, то краще сушіть джинси на звичайній мотузці або сушарці.