Гумова підлога на кухні: недоліки та переваги

У багатьох закладах, таких як дитячі садочки, спортзали, офіси популярним покриттям є саме гумове, яке обіцяє зручність і комфорт в експлуатації. Однак воно поширене і в приватних будинках, де стелять гумове покриття в основному в ваннах і на кухнях. Чим саме здобула таку популярність гумова підлога для кухні ви дізнаєтеся в цій статті.

Плюси підлоги для кухні з гуми

Гумове покриття з натурального каучуку - дійсно екологічний матеріал, який по факту не гірший, ніж будь-який інший деревного походження.

Почнемо безпосередньо з властивостей і якості покриття. Чим добре гумове покриття для кухні, в якій господиня проводить так багато часу? Гума, в першу чергу, приємна на дотик і м’яка, тому ходити по ній босоніж буде швидше приємно, ніж доставляти дискомфорт. Гумова плитка завдяки своїй природі міцна, а також довговічна при належному використанні. Звичайно ж, за умови використання при її виготовленні якісних, безпечних матеріалів, ось тут https://b-cool.com.ua/ ви можете придбати дійсно хороше покриття.

Добре, а що з плямами і вологою? Як відомо, на кухні дуже велике різноманіття різних рідин і сумішей, тому необхідна стійкість до вологи і можливість легкої, швидкої прибирання, що і надає гумове покриття. Для миття поверхня відмінно підходить, особливих зусиль витрачати на прибирання не доведеться.

Також необхідно знати, що гумове покриття має ряд особливостей у догляді:

- Пам’ятайте, що на кожне підлогове покриття є свій миючий засіб;

- Не використовуйте агресивну побутову хімію для гумового покриття на кухні;

- Якщо в приміщенні дуже волого, купуйте гумову плитку зі спеціальною обробкою.

До незаперечних плюсів можна додати відсутність конфлікту з недопалками, після чого не залишаються опіки, а також не відбувається виділення матеріалом парів токсичного походження. Так само, однією з переваг є звукоізоляція, яка допоможе відгородитися від нижнього поверху і знизити загальну гучність. Антимікробні властивості не дозволять розвиватися грибку і цвілі.

Питання дизайну і стилю гумового покриття для кухні навіть не варто, так як велика кількість різних текстур і відтінків порадує будь-якого, і кожен зможе підібрати під свою кухню гарне покриття, яке за кольором відмінно впишеться в приміщення.

Зверніть увагу, що чим менше гладка текстура, тим ковзання менше.

Як вибрати гумове покриття для підлоги

Воно продається у вигляді листів гуми різних розмірів і кріпиться до підлоги за допомогою клею на рівну поверхню. В цілому, нічого складного. Бажаючим придбати гумове покриття не доведеться багато витрачатися на засоби кріплення.

Будьте уважні, клей пізніше може розгубити свої властивості, а край гуми завертатися. Бажано класти водостійкі матеріали перед гумовим покриттям.

Недоліки кухонної підлоги з гуми

- Гарне гумове покриття - дороге задоволення, хоча можна купити і дешеве покриття для кухні, але на вигляд і на дотик матеріал буде зовсім іншим;

- Якщо підлога має рівну текстуру, то з’являється небезпека посковзнутися, тому краще вибирати гуму з шорсткою або ребристою поверхнею;

- Може з часом втрачати колір.