Google AdWords як ефективний інструмент інтернет-маркетингу

Google - найпопулярніша пошукова система в Україні. На його частку припадає майже 80% всього пошукового трафіку, а сукупна аудиторія Google AdWords становить понад третину від загальної кількості переходів. Це робить Google ідеальним рекламним інструментом - потрібно лише грамотно скористатися його можливостями.

Що таке контекстна реклама AdWords?

AdWords - сервіс контекстної реклами c зручним і простим інтерфейсом, що надає безліч інструментів для створення дієвих рекламних оголошень. При цьому AdWords підходить для всіх типів компаній: як гігантських холдингів, так і зовсім маленьких фірм. Ця технологія інтернет-маркетингу надає право розміщення реклами на сторінці результатів пошуку Googlе в розділі «рекламних посилань», а також на сайтах-партнерах Google.

Велика перевага AdWords - гнучкість системи: можна встановити бюджет на певний термін, обмежити демонстрацію оголошення географічними або тимчасовими рамками, змінювати ключові слова або утримання самого оголошення. Крім того, Google AdWords працює по системі pay-per-click, тобто замовник оплачує тільки кожен клік на оголошення - по суті, він платить лише за тих клієнтів, які зацікавилися його пропозицією.

Справа в принципі

Принцип роботи Google AdWords нескладний. Клієнт складає рекламне оголошення, яке повинно містити ключові слова, які мають відношення до його товарів або послуг. Наприклад, для зоомагазину ключовими словами можуть бути «корм для собак», «товари для тварин», «зоомагазин в Києві».

Щоб вибрати потрібні слова, можна скористатися планувальником ключових слів - одним із сервісів AdWords. Коли потенційні клієнти будуть шукати в Google інформацію за такими запитами, система покаже їм ваш сайт поруч з результатами пошуку. І клієнтові залишається тільки клікнути на ваше посилання.

АdWords-ефективність - ключ до успіху вашого бізнесу

AdWords - один з найефективніших рекламних інструментів. І основна його перевага перед іншими видами реклами - точне попадання в аудиторію, або по-іншому - таргетинг. Якщо людина шукає щось в Google - значить, предмет пошуку вже визначено. Так, замовник отримує лише тих клієнтів, хто потенційно готовий скористатися його послугами. Отже, і відгук буде більше. При цьому ваш сайт буде демонструватися по всьому релевантними запитами.

Гнучкість - ще один плюс Google AdWords. Користувач системи отримує можливість в будь-який час замінити або змінити оголошення, а також розумно керувати рекламним бюджетом і «бити точно в ціль», демонструючи рекламу в певний час доби або тільки жителям якогось конкретного регіону. Це, з одного боку, знижує витрати на рекламу, а з іншого, дозволяє зробити охоплення аудиторії ще більш точним.

І, нарешті, AdWords - це розумне витрачання рекламного бюджету. Користувач системи платить не за розміщення оголошення, а за кожен клік - тобто не за перспективи, а за реальних клієнтів, які зацікавилися сайтом і зайшли на його сторінку.

Ціна питання

Як зазначалось, AdWords дає можливість планувати рекламний бюджет, використовуючи різні стратегії. Вибір стратегії залежить як від фінансових можливостей клієнта, так і від цілей кампанії, які можуть бути різними. Найчастіше це підвищення впізнаваності бренду, збільшення кількості відвідувачів сайту або стимуляція продажів.

- Оплата за клік. В цьому випадку рекламодавець платить за кожен клік. Ця модель підходить тим, хто хоче збільшити трафік. Користувач сам встановлює максимальну плату за клік. Мінімальна ставка, яка забезпечує показ оголошення на потрібній позиції і в певному форматі - це фактична ціна за клік AdWords, і вона завжди нижче максимальної.

- Оплата за кількість показів оголошення У цій моделі оплачується тисяча показів оголошення. Такий спосіб тарифікації підходить рекламодавцям, зацікавленим у просуванні бренду. Він доступний тільки в кампаніях для Медійної мережі.

- Оплата за конверсію. Це метод для просунутих користувачів AdWords, яким важлива конверсія, тобто певні дії клієнтів - покупки або реєстрації на сайті. Замовник і раніше платить за клік, але при використанні цієї стратегії AdWords автоматично регулює ставки так, щоб збільшити кількість конверсій. Для більш розумного витрачання коштів можна скористатися функцією оптимізації ціни за конверсію - вона збільшує ставку для тих кліків, які з більшою ймовірністю призведуть до вчинення певної дії на сайті.

Бажаєте залучити якомога більше клієнтів, збільшити продажі, зменшити витрати на рекламні компанії? На сайті adwservice.com.ua ви дізнаєтесь як покращити свій бізнес за допомогою ефективного сервісу Google AdWords