В Австралії створили найпотужнішу у світі бензопилу

Не секрет, що сьогодні наявність бензопили є бажаним, і навіть обов'язковим для кожного, у кого є власна садова ділянка, так як її по праву можна назвати предметом першої необхідності. Однак багато хто знає, що проживаючи далеко від цивілізації, стандартної бензопили часто виявляється замало, і саме з такою метою інженери австралійської компанії Whitlands Engineering, яка виробляє деревообробну і розпилювальну техніку, представили увазі споживачів найбільшу бензопилу в світі.

Варто відразу зазначити, що прототип бензопили від австралійської компанії, швидше варто вважати дослідним, демонстраційном зразком. Погодьтесь, навіть, людина, що володіє неймовірною силою, навряд чи зможе підняти такого механічного монстра!

Для роботи даної бензопили конструктори використовували 4.2-літровий двигун V8 від автомобіля Holden WB Ute 1985 року випуску, що вже саме по собі говорить про неабияку потужність і масу даного виробу.

Так, потужності такої бензопили вистачає навіть на те, щоб вона без проблем, в кілька секунд справлялася з колодою твердої породи дерева об’ємом не менше, ніж в 1 метр, проте, за словами виробника, така бензопила є суто демонстративним виробом, який компанія використала в якості реклами.

І поки австралійці розважаються, створюючи таку продукцію, як “монструазна” бензопила неймовірних розмірів, інтернет-магазин yuriks.com.ua пропонує широкий асортимент оригінальних, якісних запчастин для бензопил відомих виробників.

А тим часом відомий виробник ланцюгових пил Husqvarna додав в свої моделі мікропроцесор. За повідомленнями представників компанії, за допомогою високотехнологічного доповнення вдалося навчити пилу автоматично підлаштовуватися під мінливі під час роботи умови. Наприклад, до коливань температури або невідповідності палива необхідного для мотора рівню якості.

Нова система управління параметрами двигуна отримала назву AutoTune. Саме вона відповідає за перемикання режимів і контроль потужності. Досягається це шляхом установки спеціального процесора, що дозволяє за допомогою карбюратора особливої конструкції впливати на роботу механізму. Рішення приймається на підставі від датчиків інформації. У список врахованих параметрів входять якість палива, число обертів двигуна, ступінь нагріву карбюратора, забрудненість фільтра. Всі показники обробляються за спеціальним алгоритмом. При необхідності коригується подача палива, що допомагає підтримувати продуктивність на оптимальному рівні. Крім того, процесор захищає систему від перевантаження.