16% американців готові вступити в інтимні стосунки з роботом

Аналітична фірма YouGov з'ясувала, який відсоток американців готовий завести відносини з роботом. Виявилося, що в середньому лише 16% стали б всерйоз розглядати сексуальний зв'язок з андроїдом. Однак серед чоловіків цей інтерес дещо вищий.

За прогнозами футуролога Яна Пірсона, до 2050 року секс з роботами стане більш природною формою відносин, ніж секс між людьми. Письменник Девід Леві також передбачає, що через 33 роки люди зможуть вступати в шлюб з андроидами. Опитування дослідницької компанії YouGov показав, що з цим згодні 49% американців. Однак респонденти передбачають, що інтимні зв’язки між роботами і людьми стануть нормою протягом не 30, а 50 років.

Аналітики YouGov вирішили з’ясувати, як американці ставляться до ідеї сексуальних контактів з андроидами. В середньому 16% допускають думку про такий формат інтимних відносин. Про це замислюється кожен четвертий чоловік (24%) і лише 9% жінок. У той же час 71% жінок не стали б всерйоз оцінювати цю перспективу. Серед чоловіків цей показник становить 58%.

Чи зможе робот стати сексуальним партнером, залежить від його зовнішності. Для 52% респондентів, які схвалюють ідею, принципова схожість андроїда з людиною.

Втім, більшість американців вважає, що зв’язок з роботом можна класифікувати як сексуальний акт. Так думає 60% респондентів. Лише 14% не бачать ніякого протиріччя в такому визначенні.

Ще одна проблема - інтимний зв’язок з роботом, в умовах відносин з реальним партнером. За даними YouGov, 32% вважають секс з роботом зрадою, а 33% - ні. На думку австралійського експерта з кібербезпеки доктора Ніка Патерсона, секс-роботів можуть використовувати різного роду зловмисники. Інтимні стосунки змусять людину довіряти машині, і цим зможуть скористатися хакери. Однак цей ризик не турбує опитаних американців. Більш того, 42% респондентів вважають, що зв’язок з роботом несе менше ризиків, ніж випадковий зв’язок з малознайомою людиною.

Хоча технологія поки більше нагадує один з епізодів науково-фантастичного серіалу «Чорне дзеркало», секс-роботи вже існують. Поки вони далекі від досконалості і коштують надто дорого, але з часом вони будуть ставати все більш правдоподібними - як зовні, так і емоційно.

Експерти вважають, що сексуальна революція в світі робототехніки принесе користь багатьом. Однак у міру розвитку технології буде виникати все більше етичних складнощів. Так, поява секс-машин може посилити об’єктивації жінок і спотворити уявлення про реальні сексуальні стосунки. Втім, як вважає футуролог Золтан Іштван, в майбутньому люди відмовляться від сексу в його традиційній формі: «Секс у його звичному розумінні зникне. Для того, щоб займатися ним, нам не потрібні будуть партнери».

https://piter1.kisochkispb.me