Stealth Key: 3D-друкований ключ, який неможливо підробити

Теоретично будь-який звичайний ключ від замка можна відтворити за його фотографіями, чи зліпками, адже всі елементи його захисту знаходяться зовні і нічим не приховані. Саме ця «вразливість» і стала приводом для розробки швейцарською компанією UrbanAlps титанового ключа Stealth Key, підробити який згаданим вище способом неможливо з огляду на те, що його механічний код захований у внутрішній структурі серцевини і є унікальним навіть при одночасному випуску партії об'ємом 850 штук.

Як стверджує співзасновник UrbanAlps Алехандро Охеда (Alejandro Ojeda), виготовлення Stealth Key стало можливим завдяки 3D-друку металом, заснованого на технології лазерного плавлення металевого порошку (Selective Laser Melting).

Випустити такий ключ із застосуванням традиційних виробничих процесів було б або неможливо, або дуже дорого, творцям Stealth Key довелося зіткнутися з деякими труднощами. Зокрема, перші зразки ключів вийшли занадто громіздкими, але згодом їх розміри вдалося зменшити. Складнішим завданням виявилося виготовлення замку, який би безпомилково взаємодіяв з внутрішньою структурою Stealth Key і був надійний. Адже, за словами пана Охеда, надійність - це головна причина того, чому механічні замки досі домінують на ринку замикаючих пристроїв з часткою в 90%.

До речі, по посиланню замена замков в Киеве ви можете замовити послуги досвідченого майстра, котрий швидко, якісно і без переплат здійснить врізку замка любої конструкції.

Ключ Stealth Key працює як з вбудованими замками, так і з новим навісним замком Stealth Padlock. У компанії відзначають, що нова модель замку є найнадійнішою з усіх існуючих у світі. Stealth Padlock має високий рівень захисту від злому за допомогою відмичок, а також виключає спроби зрізання дужки і висвердлювання.

Головні елементи ключа Stealth Key, які дозволяють відкривати і закривати замок, заховані усередині. При спробі дублювати ключ, навіть за допомогою 3D сканера, зловмисник отримає тільки зовнішні контури ключа. Розробники підкреслюють, що стосовно питання безпеки Stealth Key обходить не тільки прості механічні ключі, але і радіочастотні, які можуть бути зламані хакерами.

Не можна сказати, що Stealth Key дешевий - комплект замку з ключем коштує близько $ 200. Але ця сума порівняна з цінами на традиційні високоякісні замки.