Чому машини влітку «киплять», і як подібного уникнути

Багато водіїв стикалися з такою типово «літньою» проблемою, як закипілий автомобіль. Ця неприємність може трапитися з кожним. Густий білий дим з-під капота може свідчити як про тимчасову невдачу, так і про серйозну поломку. Адже ліквідація її наслідків часом досить затратна.

Не знаєте, де вигідно можна замовити якісні запчастини до машини? Відвідайте інтернет-магазин aksmir.com.ua, саме тут представлено широкий асортимент комплектуючих до двигуна, кузова, підвіски, рульового управління, фільтра, систем запалювання, охолодження, зчеплення, очищення вікон.

Що ж таке перегрів

Двигун автомобіля працює найбільш ефективно, коли він прогрітий до робочої температури, для різних машин її нормальна величина - від 85 до 110 градусів за Цельсієм. Коли ж температура «повзе» ще вище, підвищується температура деталей двигуна і можуть наступити катастрофічні руйнування: прогорає днище поршня і випускні клапани, тріскається головка циліндрів. Від надлишку теплоти поршневі кільця розширюються і виламують перегородку на поршні, а сам поршень може розширитися і заклинити.

Чому двигун перегрівається

Фахівці називають кілька причин перегріву двигуна: негерметичність системи охолодження, забруднений радіатор, несправний термостат або водяний насос.

Витоки рідини з системи охолодження самі по собі не можуть викликати перегріву мотора. Його викликає потрапляння в систему повітря. Разом з потоком тосола воно йде по системі, затримуючись у верхніх частинах, де створює пароповітряні пробки. Через це порушується нормальна робота, рідина припиняє нормально циркулювати, і мотор «кипить».

Засмічення в системі охолодження є ще однією причиною «закипання» мотора. Коли канали заблоковані, і охолоджуюча рідина не може по ним проходити, двигун перегрівається. Також «винуватим» може виявитися заклинений термостат. Це пристрій, який перерозподіляє напрямок потоку рідини між різними гілками системи охолодження.

Ще одне «слабке місце» - водяний насос. У цьому вузлі згодом зношуються підшипники і крильчатка. Тоді падає тиск рідини, тосол перекачується повільніше, і тому вся система працює менш ефективно.

Деякі власники старих машин, бажаючи заощадити, замість тосола використовують звичайну воду з-під крана. Крім накипу на деталях, це сприяє якнайшвидшому перегріву мотора. Якщо тосол починає кипіти при температурах вище 120 градусів, то для води цей показник, як усім відомо, становить всього 100 градусів. Іншими словами, економні водії самі себе позбавляють 20 градусів «фори».

Моторна олія також відіграє велику роль в охолодженні двигуна. Воно змащує поршень і стінки циліндра, нагрівається, і забирає частину теплоти з собою в картер. А деякі автовиробники навіть встановлюють спеціальні масляні радіатори.

Як запобігти перегріву

Автомобільні фахівці називають наступні способи боротьби з перегрівом автомобіля:

- Час від часу очищати систему охолодження. У всякому разі, кожен водій може сам повитягати з решітки радіатора листя і мертвих павуків.

- Усувати витоки охолоджуючої рідини, як тільки вони з’являться.

- Вчасно міняти моторне масло.

- Стоячи влітку в пробці, потрібно поглядати на покажчик температури охолоджуючої рідини.

- Якщо стрілка «підбирається» до червоної зони, краще зупинити машину і заглушити двигун, щоб уникнути пошкоджень.

- Включити кондиціонер на охолодження. Це допоможе тосолу швидше охолодитися.