Lenovo представила ноутбук для віртуальної реальності

Оперативної пам'яті багато не буває. Такої думки дотримується і компанія Lenovo, анонсувавши на днях швидкий випуск потужного ноутбука ThinkPad P52, який обзаведеться начинкою на рівні настільного ігрового комп'ютера. Виробник позиціонує новинку не тільки як інструмент для запуску «важких» додатків, але і як портативну ігрову станцію з підтримкою функціоналу віртуальної реальності.

Як заявляє Lenovo, нова модель в лінійці ThinkPad P встановлює новий стандарт серед мобільних робочих станцій. Одна з видатних характеристик P52 - обсяг оперативної пам’яті до 128 ГБ. На ринку практично немає моделей з аналогічним об’ємом ОЗУ, за виключенням нових Dell Precision 7530 і 7730. Крім цього, ThinkPad P52 може похвалитися 15,6-дюймовим екраном з роздільною здатністю до 4K, шестиядерних процесорів Intel Xeon восьмого покоління, відеокартою NVIDIA Quadro P3200 і сховищем до 6 ТБ. На додачу йде значний набір портів.

Lenovo ThinkPad P52 - офіційно сертифікований для віртуальної реальності лептоп (VR-Ready Certified). Продажі стартують наприкінці червня, ціна наразі не повідомляється. До речі в інтернет-магазині https://whitecroco.com.ua/cat/muzhskie-sumki/sumki-dlia-noutbuka можна вигідно придбати чудові функціональні сумки для різних моделей ноутбуків.

А дещо раніше та ж сама Lenovo отримала патент на ноутбук з трьома дисплеями - одним основним і двома додатковими у вигляді «вух». Заявка була оформлена ще в 2016 році. У ній описується пристрій з гнучким екраном з OLED-панелей, які можуть розкладатися повністю. В цьому випадку пристрій отримує два дисплея - спереду і позаду основного.

Гібридний ноутбук обладнаний парою камер і як мінімум одним мікрофоном. У документах наголошується, що аналогічна конструкція може використовуватися не тільки для комп’ютерів, але і для смартфонів, а також планшетів.

Над створенням мобільних пристроїв з гнучкими екранами працюють багато великих компаній, серед яких Samsung, Huawei, Oppo і деякі інші. Очікується, що Samsung і Huawei можуть представити такі девайси до кінця поточного року.

Нагадаємо, в минулому році компанія Razer представила на виставці CES 2017 ноутбук Project Valerie, обладнаний відразу трьома екранами із загальною діагоналлю 17,3 дюйма і сумарним дозволом в 11520 × 2160 пікселів. Під час виставки його вкрали, але пізніше лептоп засвітився на одному з китайських аукціонів.