Чоловіча борода: основні модні тренди 2018

«У тебе є борода? Я скажу тобі так, а якщо бороди нема, то і ні - моя відповідь» - так співають дівчата в кліпі популярного реп-виконавця Тіматі і МС Доні, І в 2018 році чоловіча борода не втрачає актуальності, залишаючись модним і брутальним трендом в чоловічій моді. Розберемо наймодніші бороди і поєднаємо їх з різною формою обличчя.

На зміну ідеальній гладкості обличчя кілька років тому прийшов новий тренд - борода. Втім, мова йде не про ту рослинність, яка з’являється в результаті декількох тижнів без гоління, а про акуратно оформлену і доглянуту бороду, яка має правильну форму.

Підбираємо бороду за типом обличчя

Зазвичай бороду оформляють відповідно до форми обличчя:

- чоловікам з гострим підборіддям підійде класична або довга борода;

- кругле обличчя скоректує борідка у вигляді трапеції і невеличкі акуратні вуса;

- власникам прямокутного обличчя досить буде опустити бакенбарди або з’єднати їх з бородою;

- овальне обличчя дозволяє експериментувати і вибирати будь-який тип бороди.

А взагалі, оформлення бороди слід довірити досвідченим спеціалістам, і якщо ви завітаєте  до одного з салонів «Frisor», про ці барбершопи можна дізнатись на https://barb.ua/salon/frisor, то отримаєте дійсно красиву, стильну і зручну стрижку.

Зауважте, перш ніж запускати бороду, слід переконатися, що роботодавець не буде проти такої різкої зміни іміджу. Нерідко дрес-код організацій не дозволяє такі вольності. Взагалі, навіть багато дівчат вважають бороданів неформалами і уникають їх, особливо якщо довжина у бороди пристойна.

Які ж основні тренди “бородатої моди” у цьому році?

Борода Бретта

Модна в 2018 році не тільки в нашій країні, а й на заході борода Бретта - це акуратно оформлені вуса, що плавно зливаються з іншою рослинністю щік і підборіддя. Краї такої бороди повинні бути акуратно підстрижені або фігурно поголені. В даному випадку бакенбарди недоречні.


Борода якір

Також в 2018 році дуже цікаво і модно виглядає борода «якір». Кінці акуратно підстрижених тонких вусів зливаються з борідкою, яка представляє собою окантовку нижньої частини обличчя і підборіддя. На щоках рослинність акуратно виголюється тонкими насадками.


Борода острівець

Тим, хто вперше зважився на експеримент з бородою, можна на перших порах відростити невеликий острівець волосся під нижньою губою. Також популярні негусті борідки, які ще називають «цапиними».

Відрощуючи бороду, будьте готові на регулярний догляд за нею. Для цього доведеться постійно ходити в спеціалізовані салони і купити додому триммер.