Nissan Qashqai став найшвидшим кросовером

Британське ательє Severn Valley Motorsport побудувало по-справжньому божевільний Nissan Qashqai, який став найшвидшим кросовером на планеті: отримавши доопрацьований мотор від суперкара Nissan GT-R, сімейний SUV тепер може розігнатися майже до 400 кілометрів на годину.

Побудований британцями Qashqai тепер гордо носить звання найшвидшого кросовера в світі - він зумів побити рекорд 2000-сильного Toyota Land Cruiser, що розігнався в минулому році до 370 кілометрів на годину: рекорд “супер-кашкая” - 382,7 кілометра на годину! Це максималка, яку не дано побачити навіть багатьом “справжнім” суперкарам.  До речі, Juke, Qashqai, X-Trail і інші популярні моделі Nissan на вигідних умовах ви можете придбати в дилерському центрі «НАСК АВТО».

Домогтися таких космічних показників цьому Qashqai допомагає форсований мотор від суперкара Nissan GT-R. Варто зазначити, що проект живе щонайменше вже три роки, і нинішня його модифікація - не перша. Спочатку встановлена ​​в кросовер V-подібна “шістка” була форсована до 1 100 кінських сил - за рахунок збільшення робочого обсягу з 3,8 до 4,1 літра, установки нових турбін і паливних насосів від Bugatti Veyron і ряду інших доробок.

У такій конфігурації Qashqai зумів розігнатися до 357 кілометрів на годину, але цього британцям здалося замало. Тюнери продовжили викачувати з мотора весь його потенціал, і черговий етап доробок дозволив домогтися потужності в 2 000 кінських сил. З цим мотором Qashqai і зумів домогтися рекордного показника.

Заїзд відбувся в рамках заходу під назвою VMax 200. Зрозуміло, по одному тільки цьому заходу не можна судити про потенціал всіх учасників, але підсумкова таблиця за показниками максимальної швидкості вельми вражає: за результатами змагання позаду “Кашкай” позаду виявилися, наприклад, Koenigsegg Agera RS, McLaren 720S, BMW M5 F10 і Lamborghini Aventador. Автори проекту обіцяють скоро опублікувати відео, щоб всі могли оцінити, як виглядає Nissan Qashqai, що мчить зі швидкістю майже 400 кілометрів на годину.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день рекорд швидкості серед серійних автомобілів належить гіперкару Koenigsegg Agera RS - восени минулого року він розігнався до 446,97 км / год.

А абсолютний рекорд наземної швидкості для керованих транспортних засобів був зафіксований в 1997 році і становить 1227,985 км / год. Цієї швидкості досяг британський гонщик Енді Грін за кермом автомобіля Thrust SS, оснащеного двома турбореактивними двигунами Rolls-Royce. У 2020 році Енді Грін планує встановити новий рекорд за кермом ракетомобіль Bloodhound SSC і перевершити рубіж в 1000 миль / год (1609 км / год).