Нюанси онлайн-кредитування: що буде, якщо не повернути мікропозику

Ми живемо в двадцять першому столітті, тому зараз заходи, які приймають кредитори до боржників більш лояльні, ніж пару сотень років тому. Раніше, якщо людина відмовлялася платити кредит, то з нею поводилися досить грубо. Часто боржників били, ще частіше залякували, а іноді розправа стосувалася і сім'ї того, хто не міг повернути кошти.

Зараз є ряд чітко прописаних законів, які просто змусять Вас повернути те, що взяли. Тому якщо Ви задалися питанням «Як законно не платити мікропозик?», то будьте впевнені, що відповідь на нього отримати складно. Багато позичальників вважають, що якщо у них немає необхідної суми, то і змусити віддати гроші їх ніхто не може. Якщо справа дійде до суду, Вас змусять або погасити заборгованість, або Вас чекає тюремний термін.

Що чекає того, хто відмовляється виплачувати кредит?

Багато позичальників онлайн організацій не бажають виконувати умови кредитної угоди навіть тоді, коли у них є кошти на погашення позички. Такі клієнти аргументують цю дію тим, що фінансові документи, підписані в інтернеті, не мають такої юридичної сили, як папери, оформлені офлайн. Але ці люди рідко бувають проінформовані про те, що буде якщо не платити мікропозик.

Відповідно до Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг», фінансова угода між позичальником і онлайн організацією є законною і при її недотриманні, клієнта можуть притягнути до повної відповідальності. При виникненні фінансових труднощів, не потрібно думати про те, як не платити мікропозики, а потрібно всіма способами намагатися знайти гроші і вирішити цю проблему з онлайн установою.

Які ж можуть виникнути проблеми у разы неповернення боргу?

Погіршення кредитної історії.

Більшість онлайн організації співпрацюють з ТОВ «Українське бюро кредитних історій», тому найменше, що може очікувати громадянина, який думає про те, як можна не платити мікропозик - це погіршення кредитної історії. При наявності прострочення по платежах, онлайн організація може передати дані в УБКІ і наступний позику Вам вже не видадуть зовсім або зроблять це з великою невпевненістю. Звичайно, не всі компанії після першої несплати передають інформацію в бюро, але однозначно, що при тривалому ухиленні від сплати, Ви зіпсуєте собы репутацію.

Якщо не віддавати мікропозик тривалий час, то в подальшому жоден банк, ломбард або МФО, навіть такі лояльні до клієнта, як “Кэшинский”, про цю компанію детальніше тут https://cashinsky.ua/ru/blog/gde-vzyat-kredit-nalichnymi/, не захоче мати з Вами справу. Тобто навіть при великому бажанні, через ухилення від кредиту, Ви вже ніколи не зможете поліпшити свою кредитну історію.

Нарахування штрафів і додаткових відсотків.

Перш, ніж приймати будь-які інші заходи для боротьби з клієнтами, що не платять борги, онлайн організації нараховують порушникам штрафну комісію або, по-іншому, пеню.

Що це означає? Все досить просто: якщо не платити мікропозики своєчасно, то компанія кредитор замість стандартної комісійної ставки встановить на наступні дні відсоток трохи більший. Немає чіткої кількості днів, протягом яких буде нараховуватися додаткова комісія. Вам будуть капати відсотки до тих пір, доки Ви не внесете всю суму заборгованості. Тобто, чим довше не повертаєте кошти, тим більше стаєте повинні.

Окрім додаткової ставки, Вам ще припишуть одноразовий штраф, який так само необхідно буде віддати.

Судові розгляди.

Найстрашніше, чим може закінчитися будь-який кредитний розгляд - це судові тяжби. Справа до суду, звичайно, доходить рідко, але якщо це трапляється, то виграти позичальникові навряд чи вийде. Абсолютно всі факти будуть на стороні кредитора, адже був підписаний електронний договір, з яким у Вас була можливість ознайомитися. Судовий процес може змусити повернути кошти, а якщо не платити позику після рішення суду, то Вас може чекати конфіскація майна на суму заборгованості або навіть тюремний термін на період, встановлений судовими органами влади.

Колекторські погрози.

Кожна людина чула про колекторські фірми з їх методаи боротьби з боржниками. Вони відразу дадуть зрозуміти, що буде якщо не повернути мікропозик. Звичайно, методи фізичної розправи над позичальниками залишилися ще в дев’яностих, але для багатьох моральний тиск є серйозною загрозою.

Якщо Ви вважаєте себе психічно стійкою людиною і абсолютно нейтрально ставитеся до постійних дзвінків і розмов з людьми, що будуть намагатися забрати Ваші гроші, то можете не переживати.

Колекторські працівники будуть наводити безліч аргументів, зобов’язуючих розплатитися із заборгованістю. Часто ці люди будуть давати поради як погасити мікропозик. Але дзвінок від працівника компанії - краще, що може Вас очікувати.