Медики розповіли, чим небезпечні кондиціонери

Звичайно, користь від кондиціонерів для здоров'я очевидна - лікарі вважають перебування в задушливому приміщенні більш небезпечним, ніж регулярна робота цього охолоджувального пристрою. Але також використання кондиціонерів пов'язане з різними ризиками для організму, в тому числі дуже серйозними.

Щоб створити оптимальний мікроклімат в супермаркеті, офісному центрі, і інших великих за площею приміщеннях, потрібен якісний функціональний руфтоп. Саме зараз таке обладнання, його встановлення і сервісне обслуговування на вигідних умовах пропонує компанія «Euroclimat-Service».

Сухий кашель, нежить, біль у горлі, вухах, шиї, попереку, - з усіма цими недугами може зіткнутися кожен, хто знаходиться в приміщенні з кондиціонером. Холодні струмені повітря здатні викликати різкий перепад температур і вологості, з чим пов’язана висока ймовірність респіраторних захворювань, можна «підхопити» не тільки синусит, але і пневмонію.

Якщо кондиціонер не чиститься, то тривала циркуляція повітря, що переганяється ним може виявитися чинником різних алергічних проявів і інфекцій. Такі недоглянуті системи кондиціонування, розташовані, наприклад, в офісах або супермаркетах, стають притулком для бактерій, що викликають «хворобу легіонерів» - атипову пневмонію, захворювання з дуже серйозними наслідками для організму.

Ще одна небезпека - це отруєння отруйним для людини фреоном, витік якого можливий при пошкодженнях в кондиціонері. При цьому виникають головні болі, нудота, блювота, здавлюючі болі при поворотах голови, проблеми з диханням.

Проте, лікарі одностайно вважають, що спека і задуха підривають здоров’я сильніше. Небезпечне задушливе повітря для людей з серцево-судинними захворюваннями, літніх людей і дітей - їх система терморегуляції слабка, і спека тому переноситься значно гірше. Але найбільш вразливими людьми є ті, чий імунітет ослаблений і не загартований.

Все залежить від організму людини, наскільки він укріплений. Необхідні здоровий спосіб життя, загартовування, вакцинація. Потрібно обов’язково робити щеплення. Тоді бактерії, які потрапляють в організм, не зможуть надати хворобливого впливу, або нададуть його в меншій мірі. Вакциновані пацієнти, як правило, не приходять до медустанов зі «скаргами на кондиціонери».

Варто зазначити і той факт, що різниця температур з повітрям на вулиці не повинна перевищувати 5-7 градусів, а потік охолодженого повітря в приміщенні не повинен бути спрямований на людей - його потоки повинні рівномірно розподілятися в просторі.