Ідеї оригінального оформлення дизайну житла: міжкімнатні арки

Бажання прикрасити інтер'єр приміщення є першорядним для людей, які тільки переїхали в нову оселю або виявили, що старе вимагає модифікації. Одним із способів привнести у внутрішнє оздоблення кімнати щось нове є установка міжкімнатних арок, при при цьому кращим рішенням стануть готові міжкімнатні арки, які покупець зможе відразу ж встановити в дверний проріз.

Якщо ви бажаєте створити красивий ексклюзивний дизайн у вашій домівці, відвідайте інтернет-магазин Лемард, саме там вам запропонують оригінальні різностильові міжкімнатні арки з дерева і МДФ.

Взагалі, арки, як архітектурно-декоративний елемент люди запозичили у природи, їх можна побачити в гротах, кронах дерев, крижаних ущелинах. Перші арочні конструкції з’явилися на Стародавньому Сході, звідки поширилися в Древній Рим, пізніше - в Європу.

Існує неймовірна різноманітність арок в дизайні інтер’єру, більше 40 форм. Але в сучасних будинках зазвичай використовуються 4 види:

• Римські. Вузькі симетричні круглі (фото вгорі).

• Модерн. Вузькі і широкі трьохцентрові і еліптичні арки.


• Ар-нуво. Симетричні і асиметричні арки оригінальних форм.

При виборі форми потрібно знати, що арки бувають пасивними і активними. Активна арка - оригінальної форми або просто широка. Її мета - показати об’єднані простору як одне ціле. Створюючи активну арку, треба враховувати, що два приміщення повинні бути максимально схожі за стилем і кольором.

Пасивна арка - вузька арка класичної форми, мета якої розділити два простори. Виходячи з функцій, арки можуть бути дуже простими, а можуть бути доповнені полками, світильниками, вставками зі скла або металевих труб.

Арки з дерева і МДФ користуються популярністю, адже вони виграшно виглядають в будь-якому інтер’єрі. Такий варіант дорожчий, але виглядає розкішно і прослужить багато років. Іноді арки прикрашають різьбленням. Щоб зберегти дерево якомога довше, поверхню покривають лаком. Дерев’яні арки багато важать, їх можна встановлювати тільки в кімнатах зі стінами з міцних матеріалів.

Арки з цегли за рахунок вигнутого зводу можуть витримувати серйозні навантаження, тому в давнину над дверними отворами додатково виконувався підйом зводу (дуга з цегли). Але цегляна арка може мати тільки класичну форму. Як правило, кладка виглядає грубо, і цеглу шпаклюють. Для створення ефекту «кам’яної стіни» передбачені інші матеріали. Наприклад, гіпсокартон і штучний камінь.

Арки складних форм з великим числом елементів, полиць або світильників, роблять з гіпсокартону. Його легко різати і гнути, він добре зберігає форму, а ідеально рівна поверхня дозволяє не витрачати багато часу на обробку. До того ж, гіпсокартон недорого коштує.

Також арки виконуються з поліуретану. Цей міцний гнучкий матеріал дозволяє легко встановлювати арки з імітацією ліпнини. Деталі просто закріплюються на клей.

Найчастіше арками об’єднують кухню і їдальню, кухню і вітальню, зони всередині однієї кімнати, припустимо, зону для сну і для роботи. Ними прикрашають коридори і холи. Якщо встановлений дуже широкий портал, частина його може бути зайнята невисокою шафою. Іноді в арку ставлять обідній стіл. Арки встановлюються також в ванних кімнатах і кухнях у вигляді алькова, з їх допомогою можна приховати труби.

Спочатку арки створювалися для будинків з високими стелями, вони переводяться до стельового карниза (але не вище). У будинках з низькими стелями можливе створення арок з еліпсом. При установці корисно знати, що дверний проріз доведеться розширити, інакше арка буде занадто вузькою і низькою.