Голландці побудують район, повністю надрукований на 3D-принтері

У голландському місті Ейндховен незабаром буде створено перший в світі житловий комплекс, де всі будівлі будуть не побудовані традиційним чином, а надруковані на 3D-принтерах. За словами творців цього проекту, що отримав назву Milestone, він може призвести до справжньої революції в будівельній галузі.

Ідея будівельних друкарень не нова, і ми вже писали про такого роду проекти, а також про переваги використання будівельних риштувань, які можна вигідно замовити на http://arenda-stroitelnyh-lesov.com.ua. Однак голландці, а точніше, девелоперська компанія Van Wijnen, пішли ще далі. Вони планують друкувати не окремі будинки, а цілі житлові комплекси, перший з яких буде розташований в Ейндховені.

Керівництво Van Wijnen стверджує, що новий підхід до побудови будинків з використанням великих 3D-друкарень - це вирішення проблеми нестачі кваліфікованих кадрів в Нідерландах (зокрема, будівельників). За словами Руді ван Гурба, одного з менеджерів Van Wijnen, 3D-друк дозволить більш розумно витрачати природні ресурси, обмежуючи кількість цементу, і інших матеріалів, необхідних для зведення будівель.

Проект Milestone - це не тільки проект девелоперської компанії, але і результат інтенсивної співпраці з Технологічним університетом в Ейндховені. Якщо ми подивимося на відео, то звернемо увагу, що будинки, які планується будувати в рамках проекту, не будуть схожі на традиційні. Це зроблено спеціально. Як запевняють представники Van Wijden, таким чином вони хотіли показати, що технологія 3D-друку дозволяє створювати будівлі практично будь-якої форми. Житло в цьому незвичайному ЖК можна буде купити вже в наступному році і інтерес до даної нерухомості досить великий.

3D-принтер в якості архітектора

Для роботизованого 3D-пристрою єдиним обмеженням є уява архітектора і фізика Землі.

Основним елементом нової техніки будівництва будинку є, звичайно, сучасний функціональний 3D-принтер. Його роботизована рука дозволяє формувати будь-які форми, розроблені архітектором. Більш того, Руді ван Гурп прогнозує, що незабаром ми зможемо створити власні будинки, які будуть повністю надруковані на тривимірному принтері. Ми не впевнені, що це хороша ідея з точки зору надійності конструкції, але вона демонструє гнучкість технології 3D-друку.