Уряд Антигуа і Барбуда запустить криптобіржу

З огляду на глобальне зростання інтересу до криптовалюти, уряд острівної держави у Карибському морі Антигуа і Барбуда прийняло рішення про створення власної криптовалютної біржі, щоб країна не відставала від сучасного рівня розвитку інноваційних технологій, і одночасно мала можливість поповнювати свою скарбницю за рахунок нового виду доходу. Для цього місцевим парламент має ще розглянути і прийняти відповідні правові закони.

У спробі не відстати

Бажаючи отримати певні дивіденди від зростаючого інтересу до фінтехнологій і цифрових валют, влада Антигуа і Барбуда планують створити свій перший криптовалютний обмін, для чого парламент вже найближчим часом розробить і прийме регуляторне законодавство по створенню необхідної правової бази.

Як зазначив міністр інформаційних технологій Мелфорд Ніколас, біржа приверне криптовалютних трейдерів і завдяки податковим відрахуванням буде поповнювати бюджет острівної країни.

В офіційній заяві говориться: «Запустивши роботу криптообміну в країні, ми виведений Антигуа на новий рівень. Якщо є які-небудь потенційні економічні вигоди від цієї індустрії, ми повинні бути на передньому краї її впровадження».

Визначено консультанта проекту

Міністр також повідомив, що канадський бізнесмен Кельвін Айре виступить в якості консультанта уряду з питань криптовалюти. Бізнес підприємця пов’язаний з онлайн-азартними іграми, і він давно є криптовалютним ентузіастом, особливо Bitcoin Cash (BCH).

«Містер Айре тепер є громадянином Антигуа і Барбуда і призначений економічним консультантом. Ми думаємо, що зможемо використовувати обидві ці переваги », - сказав Мелфорд Ніколас. А на сайті https://imperiallegal.uk/ru/immigration/citizenship-by-investment/antigua-barbuda-passport/ ви дізнаєтесь як отримати і у чому переваги громадянства Антигуа і Барбуди за інвестиції.

Минулого місяця Кельвін Айре оголосив про наміри інвестувати $ 100 млн у будівництво курорту на пляжі долини Черч, отриманих з прибутку його кріптовалютних вкладень, причому оплата за курортні послуги буде здійснюватися в BCH. Також у січні він повідомив, що планує інвестувати кошти в запуск майнінгової ферми з видобутку Bitcoin Cash.

Прагнення лідирувати в криптовалютній сфері

У 2017 році уряд Антигуа і Барбуди заявив, що працює над розробкою законів для використання біткоінів і інших видів криптовалют на території країни. Уряд відзначв, що офіційне прийняття криптовалюти зможе принести користь острівній державі, економіка якої в значній мірі залежить від індустрії туризму та азартних ігор, враховуючи стрімкий розвиток в останні роки сектора онлайн-ігор.

Антигуа і Барбуда - суверенна держава, що складається з двох великих і ряду невеликих островів, розташованих між Карибським морем і Атлантичним океаном, що є членом Співдружності Націй. Влада висловлює надію на те, що країна стане лідером в сфері впровадження криптовалют і технології блокчейна.