Онлайн-магазин створив роботизований склад нового покоління

Найкрупніший британський онлайн-магазин з доставки продуктів Ocado створив абсолютно інноваційний склад нового покоління, на якому використовує близько 1000 роботів. Ці роботи, пересуваючись по спеціальних напрямних з великою швидкістю, в лічені секунди збирають замовлення, одержувані компанією через інтернет.

Ocado - це найбільший інтернет-магазин по доставці продуктів в Великобританії, який спочатку створювався, як Інтернет-ресурс. У нього не було реальних магазинів, в яких працював би штат людей, а тому керівництво компанії відразу взяло орієнтир на використання роботів в технологічному процесі.

Механізми, які трудяться на складах Ocado, створювалися у співробітництві з роботобудівною компанією Tharsus. Вони ефективні, вміють прискорюватися і сповільнюватися, коли треба, а також в стані переносити і доставляти важкі вантажі, витримуючи кілька годин роботи на одному заряді.

Приміщення складу, де працюють роботи, є багаторівневою конструкцією, яка заповнена комірками з товарами. Над нею по рейках, зі швидкістю 14 км / год, переміщаються роботи. Отримуючи завдання, кожен механізм шукає потрібну комірку, звідки бере необхідний товар. І при цьому машини прекрасно орієнтуються серед величезного вибору, який налічує понад 50000 найменувань продуктів.

Відбираючи всі замовлені товари, роботи акуратно складають їх в контейнери, після чого доставляють на централізований пункт, де вже люди вручну формують пакети продуктів для доставки замовникам.
Поповнення складських запасів відбувається схожим чином, але, в зворотному порядку - роботи забирають товари, що надійшли від постачальників, і розвозять їх по необхідним полкам на складі.

У підсумку, як стверджують представники компанії Ocado, їх швидкість формування і доставки замовлень перевищує всі аналогічні показники конкурентів. Наприклад, зібрати на складі пакет, що складається з 50 найменувань, займає у робота всього кілька хвилин.

На сайті https://zevsplus.com/g1574526-skladskoe-peregruzochnoe-oborudovanie ви можете вигідно замовити новітнє ефективне перевантажувальне обладнання. Також компанія  «Зевс плюс» пропонує надійні ангарні і гаражні ворота, автоматичні системи відкривання/закривання, відеодомофони від відомих перевірених виробників.