7 типових помилок при вивченні мови

Багато витрачають кілька років на вивчення іноземної мови і по прибутті в країну, де цією мовою розмовляють, виявляють, що витратили кілька років даремно, оскільки не можуть пояснити свої думки і не розуміють інших людей.

Спеціалісти розповідають, які помилки роблять ті, хто вивчає англійську мову і як їх виправити.

Відсутність цілей для вивчення мови.

Одна з найголовніших помилок - відсутність у вас плану вивчення мови і цілей, які ви повинні були поставити. Повинні бути конкретні цілі, які ви можете досягти. Вам потрібно продумати мету, час для її виконання, спостерігати за результатом, відстежуючи свій прогрес. Наприклад, ви можете поставити собі за мету підготуватися до іспиту або досягти рівня A2. Цілі мають бути реалістичними, не намагайтеся дійти до високого рівня в мові за місяць.

Не бійтеся помилок

Багато хто вважає, що все відразу повинно бути ідеально і намагаються вимовляти тільки ті слова і конструкції, які вивчили давно і впевнені в їх вживанні. Важливо робити помилки, щоб перевірити те, що ви вивчили. Коли ви робите помилку, то краще засвоюєте тему, перевіряєте все ви так зрозуміли.

Приділяти час вивчення мови потрібно кожен день

Багато людей не можуть дозволити собі годину - дві в день для вивчення мови і відкладають заняття на вихідні. Знайдіть хоча б 30 хвилин в день, вимкніть телефон, вимкніть комп’ютер і займайтеся мовою, це буде набагато продуктивніше, ніж займатися у вихідні. Крім того, ви можете заповнити вільний час, коли вам не хочеться сидіти з підручниками, корисними заняттями, наприклад, можна дивитися відео блоги англійською мовою або дивитися фільми і серіали на мові оригіналу.

Приділяйте час практиці і розмовній мові

Потрібно практикувати мову з носієм мови, щоб у вас було прагнення імітувати акцент, не допускати граматичних помилок і говорити так само ідеально, як і викладач. Щоб знайти блогера, який робить відео англійською, скористайтеся пошуком Youtube і ви зможете дивитися корисні відео на англійській мові

Не використовуйте техніки і матеріали, які не працюють для вас

Наприклад, ви знайшли цікавий підручник, за яким проходять заняття на популярних курсах. Однак заняття за цим підручником не доставляють вам задоволення. Часто студенти займаються по одному підручнику і потім дивуються, як вони не померли від нудьги. У вас повинні бути різноманітні методи вивчення мови. Можна дивитися фільми, мультфільми, слухати подкасти, використовувати різні підручники і навчальні програми, слухати аудіокниги, займатися по мобільних додатків. Якщо вам не подобається підручник або фільм, не змушуйте себе займатися, використовуючи цей матеріал.

Відсутність практики спілкування з носієм мови

Треба якомога раніше почати спілкуватися з носіями мови. Такий викладач повинен бути кваліфікованим фахівцем, щоб він зміг допомогти вам виправити помилки, мотивував вас на вивчення мови. Чудовою можливістю поспілкуватися з носіями мови, вивчити англійську і зануритися в мовне середовище можуть стати мовні курси з проживанням в сім’ї.

Багато студентів роблять помилку, що не приділяють уваги комунікативній стороні при вивченні мови і намагаються спочатку вивчити слова і основні граматичні правила. Варто пам’ятати, що ви повинні почати говорити якомога раніше. Долайте свій страх і не бійтеся помилитися. Якщо ви берете мовний курс в країні, де розмовляють цією мовою, з проживанням в сім’ї, то вам доведеться спілкуватися англійською. Це служить відмінним стимулом для вивчення мови, і ви відчуваєте прогрес.

Перекладання роботи на викладача, вчителя, репетитора

Багато хто вважає, що тільки викладач зможе контролювати ваші заняття мовою. Однак варто пам’ятати, що основна робота лежить на вас, особливо при вивченні мови. Вам потрібно вчити нові слова, виконувати додаткові вправи, щоб відпрацювати граматичні структури, періодично повторювати матеріал.

Відсутність впевненості в собі і своїх силах

Багато людей починають вчити мову і відразу ж заявляють, що вивчити мову неймовірно складно, і вони ніколи не зможуть її опанувати. Кожен може вивчити іноземну мову, ви ж говорите рідною мовою. Вам потрібно вірити в себе, не боятися помилок і приділяти більше часу практиці.

Бажаєте швидко вивчити англійську мову? Саме зараз видавництво Макмиллан пропонує серію підручників English World, Laser, Way Ahead і Gateway 2nd Edition, над створенням яких працювали кращі спеціалісти, і використовувались найефективніші навчальні методики.