У Німеччині випустили перший серійний електричний трактор Fendt e100 Vario

У планах багатьох автомобільних концернів значаться десятки перспективних електромобілів: після тієї уваги, яку звернула на себе Tesla, в сфері персонального транспорту електрифікація набрала серйозних обертів. Комерційна техніка відстає, але не набагато. Чого не скажеш про сільське господарство: аж надто консервативною виявилася галузь.

Можливо через необхідність часто ремонтувати техніку, а добротні комплектуючі влітають в копієчку! У цьому випадку хочеться порадити інтернет-магазин АГРО-КРАЇНА, саме тут можна якісні запчастини ЮМЗ купити по досить доступній вартості.

Варто зазначити, що «грунт» для впровадження електротранспорту в агрогалузь більш ніж благодатний. Так, в сільському господарстві щоденні пробіги невеликі, тому немає потреби в акумуляторах дуже високої ємності. А навіть якщо вони і потрібні, то місця для розміщення - сила-силенна! Техніку можна заряджати навіть у полі. Ну а простота обслуговування і зниження витрат на експлуатацію йдуть приємним бонусом. Так що масштабна електрифікація сільгосптехніки - не міф, вона вже йде, хоча досить крихітними кроками.

Одним з таких кроків виявився компактний трактор Fendt e100 Vario, представлений днями в Німеччині. Новинка демонструвалася на виставці Agritechnica, яка проходила в Ганновері з 11 по 16 листопада минулого року. Дослідна експлуатація e100 Vario відбулася в цьому році на кількох німецьких підприємствах і в господарствах, ну а масові продажі очікуються в 2019 році.

Fendt e100 Vario оснащений електродвигуном потужністю 50 кВт (68 к.с.) і літієво-іонною акумуляторною батареєю ємністю 100 кВт · год. Заряджати АКБ можна як від роз’єму IEC 62196 Type 2 (Mennekes), так і від звичайної розетки. У першому випадку на заповнення заряду АКБ на 80% піде всього 40 хвилин.

Розробники окремо відзначають, що якщо в господарстві є біогазова установка або електростанція, котра працює на сонячній енергії або енергії вітру, то експлуатувати подібні трактори буде дуже вигідно з фінансової точки зору. У тракторі є система кондиціонування повітря, причому ставити температуру в салоні можна зі смартфона. Мобільний пристрій може використовуватися і для віддаленого моніторингу стану АКБ.

Відрадно, що перехід на електротягу ніяк не позначився на універсальності: вал відбору потужності дозволяє використовувати стандартне навісне обладнання від тракторів зі звичайним ДВС, але є і можливість підключення електроустаткування.