Квест кімнати і їх переваги

Про таку розвагу, як квест кімнати чули багато людей, втім не кожен знає, що воно таке. Пізнавальне захоплююче дозвілля, можливість проявити свою ерудицію, нестандартне мислення, відчуття командної згуртованості - все це власне і дають нам квест руми.

Сама їдея квестів бере свій початок з комп’ютерних ігор, а саме їх різновидності формату «escape the room». Тут головним завданням учасника було звільнення героя з замкнутого приміщення. Щоби виконати його потрібно неабияк помізкувати: шукати різноманітні корисні артефакти, шифри, розкодовувати їх, уміти користуватися підказками, виконувати завдання.

Комп’ютерними квестами люди по всьому світу масово захоплювалися на початку 2000-го року. Цілими годинами сиділи за улюбленою комп’ютерною забавкою, інтенсивно штудіюючи логічне і нестандартне мислення. Втім вже через кілька років таке пасивне просиджування за компом стало дещо набридати, і гравці почали подумувати над зміною реалізації формату «escape the room», можливістю його трансформації в реальне життя.

Перші проекти квест кімнат гравці могли оцінити в США на початку 2006-го року. Варто зазначити, що спочатку ініціатива отримала значний спротив громадськості, її критикували на всіх рівнях і на всіх ладах. Втім творців це не зупинило, вони, не боячись провалу, ще з більшим ентузіазмом пропагували свою ідею, усіляко урізноманітнюючи і удосконалюючи її. І удача посміхнулась їм, не зважаючи на загальні скептичні настрої, проектом почали цікавитись. У повній мірі відчути випробування і переживання комп’ютерного персонажа - що не кажіть, а досить інтригуюча ідея! Все більше людей прагнули перевірити себе на інтуїцію і кмітливість, виявити в собі приховані резерви і таланти в реальній ситуації. Захоплення квест кімнатами набуло масовий характер, з’являлися нові сюжети, різні рівні складності, тощо.

Через деякий час формат квест кімнат у реальному часі заполонив Китай і Японію. Азійці доклали чимало зусиль щоб іх ще більше урізноманітнити, і зробити максимально популярним. Весь світ незабаром почав приймати участь у квест розвагах, Головними запоруками успіху стали добре продумана організації проекту, ретельно реалізовані сюжетні лінію, які навіть при досить скромному бюджеті можна успішно реалізувати.

Стандартна квест кімната являє собою зачинене приміщення (тут може бути і кілька кімнат), в якому знаходиться команда людей, завдання яких полягає в пошуку різних підказок, які допоможуть гравцям  вибратися назовні. Причому час на виконання обмежений. Сам інтер’єр квест кімнати оздоблений тематичними декораціями, відповідною бутафорією, ігровим інвентарем та різними предметами, що мають відношення до завдання квесту. Часто тут використовуються різноманітні світлові і звукові спецефекти, а також інші “фішки”.

Переваги квест кімнат

Квест кімнати не тільки дають можливість ознайомитись з новим форматом проведення дозвілля, вони мають цілий ряд суттєвих переваг.

Як зазначалося вище, квести чудово розвивають інтуїцію, логічне мислення, зосередженість, уважність, загальну пам’ять. А тому, коли вам запропонують взяти участь в Quest Land, без сумніву погоджуйтесь, адже цей квест у Києві не тільки надзвичайно захоплюючий, він зарядить вас потужною позитивною енергетикою, окрім того це чудова нагода перевірити свої розумові здібності, наполегливість, витривалість.

Погодьтесь, сучасне динамічне, метушливе життя все більш позбавляє нас живого людського спілкування, що є само по собі великою цінністю. Квест руми дають чудовий шанс хоч на деякий час забути про повсякденну рутину, позбавитись мобільних гаджетів. Тут ви повністю концентруєтеся на тісній ефективній взаємодії один з одним, налаштовуєтеся на “одну хвилю”, формуються спільні цінності, мотивація, виробляється командний дух. І якщо стоїть завдання згуртування колективу для цілей підвищення продуктивності праці, то квест кімнати - ідеальне рішення.

Завдяки такому дозвіллю зміцнюються дружні, і навіть романтичні стосунки. Це відмінна нагода переконатися як небайдужа вам людина поведе себе в тій чи іншій нестандартній, чи навіть екстремальній ситуації.