Штучний інтелект зняв свій перший фільм

Штучний інтелект Benjamin під керівництвом інженера з Google самостійно зробив першу кінокартину. Не просто склав частини чужих фільмів одна з одною, або видав букви сценарію, а створив повноцінну короткометражку. Сам написав сюжет, сам написав всі діалоги, сам вибрав сцени і визначив вирази обличчя акторів. Озвучка персонажів, музика і монтаж - природно, теж за штучним інтелектом.

У новому короткометражному фільмі Zone Out зірка серіалу «Кремнієва долина» Томас Міддлдітч грає вченого, який намагається зупинити поширення вірусу, змінює обличчя людей. Його власне обличчя не може втриматися в нормальній позиції, постійно тремтячи. Рот іноді пропадає повністю. У його колеги по фільму, актриси Елізабет Грей, ситуація не краща. Над її губами, наприклад, іноді з’являються чиїсь чужі вуса. Виглядає досить моторошно. Схоже, їх вже не врятувати! Можливо найближчим часом ми зможемо переглянути цей шедевр на Киного, а наразі на цьому популярному відео сервісі ви знайдете безліч популярних фільмів у бездоганній якості.

Benjamin навряд чи пояснить вам, що до чого, і який сенс він заклав в своє творіння. Справа в тому, що цей штучний інтелект, зробив короткометражку за 48 годин, використовуючи тисячі годин старих фільмів, сотні тисяч новел і особи реальних акторів (з їх дозволу). Якби не газетний заголовок на початку другої хвилини, сюжет фільму, напевно, не зміг би розшифрувати і Ейнштейн.

Обличчя акторів накладалися на потрібні сцени, і показували рівно ті емоції, які хотів Benjamin, завдяки тій же технології, по якій знімають порно Deepfakes.

Можна буде перед початком перегляду фільму поставити галочки, якого актора хочете бачити головним героєм, якого - антагоністом. А на наступний день переглянути з іншими акторами. Бенджамін вже може це робити - йому байдуже, чиї обличчя використовувати при створенні своїх шедеврів. І сценарій фільму теж можна міняти «на льоту».

За проект відповідає Росс Гудвін, що розвиває «креативні технології» та працює над машинним інтелектом в Google. Але своєю кінозйомкою він захоплюється окремо від роботи в IT-компанії, це його «пристрасть». Гудвіну допомагає режисер Оскар Шарп, пара знайомих акторів і невелика команда дослідників, які збирають для штучного інтелекту тексти потрібного формату.

Всі разом вони знатно тролять «реальних» кіновиробників - посилаючи фільми Бенджаміна на традиційні кінофестивалі. Власне, тому виробництво Zone Out і зайняло 48 годин: це вимоги Sci-Fi London Film Festival, де журі визначає переможців, а перше місце отримує контракт на повноцінний фільм.

Одна з ранніх робіт Гудвіна, Шарпа і штучного інтелекту, короткометражка під назвою Sunspring, на цьому фестивалі увійшла в топ-10 (із сотень фільмів і коротких історій). А фільм It’s No Game, для якого Бенджамін поставив всі діалоги, грунтуючись на роботах Шекспіра, в 2017 році отримав бронзу. Якби вимоги фестивалю не були настільки суворими, або у машини було б залізо потужніше, можливо, обличчя у героїв нового фільму Zone Out не були б такими спотвореними. Команда обходилася своїми силами, без допомоги Google.