Міський рюкзак: важливі моменти вибору

Останнім часом багато хто з нас оцінили очевидні переваги міського рюкзака в порівнянні зі всілякими кейсами та іншими більш традиційними сумками для перенесення ноутбука, документів і всього необхідного на роботі або під час простої прогулянки по місту. Що вже говорити про подорожі, коли рюкзак з усіма необхідними під рукою речами є просто безальтернативним варіантом під час прогулянок затишними вулицями, де-небудь в Амстердамі чи Флоренції, Києві чи Львові.

Дійсно, міський рюкзак є найкращим рішенням у всіх сенсах: він зручний, позитивно впливає на поставу і розвантажує руки. У той же час, вибираючи міські рюкзаки, серед численних моделей, представлених, для прикладу в інтернет-магазині Slivki, важливо враховувати кілька важливих моментів, які ми детально розглянемо в даній статті.

Види рюкзаків

В першу чергу необхідно розуміти, що поняття міський рюкзак є досить загальним і об’єднує найрізноманітніші моделі для різних випадків і потреб. Наприклад, існує окрема категорія мультиспортивних вантажних рюкзаків, а також рюкзаків, призначених для людей, які багато їздять на велосипеді. Особливість конструкції таких виробів полягає в забезпеченні щільного прилягання рюкзака до спини, завдяки чому він не боїться різких рухів і завжди буде зафіксований в певному положенні.

У той же час, такі рюкзаки, як правило, мають специфічний спортивний дизайн, що не завжди може поєднуватися з дрес-кодом офісного працівника. Якщо більшу частину часу використовуєте рюкзак для ділових цілей, краще розглянути більш стримані ділові міські моделі сірого або чорного кольору, а для активного відпочинку використовувати окремий рюкзак.

Матеріал і захист від вологи

Вибираючи міської рюкзак, зверніть особливу увагу на якість використовуваних матеріалів. Пам’ятайте, що вашому надійному помічнику належить чимало випробувань в процесі експлуатації: тиснява в громадському транспорті, падіння, попадання дощу і снігу. Тому, верхній шар рюкзака повинен бути виготовлений з грубих і щільних матеріалів, таких як поліестер або нейлон. Це найбільш зносостійкі текстильні матеріали, завдяки чому багато виробників дають більші гарантії на свої рюкзаки. Наприклад, відома шведська компанія Thule на деякі свої моделі дає 25 років гарантії!

Окремо зверніть увагу на те, як матеріал рюкзака реагує з водою. Адже далеко не завжди в дощ або сніг у вас під рукою буде парасолька, а якщо в рюкзаку переноситься ноутбук - чекай біди! Отже, рюкзак повинен мати хоча б базовий захист від вологи, якщо звичайно, ви плануєте переносити в ньому що-небудь цінне.

Розмір, функціональність і кількість відділень

Вибираючи розмір рюкзака, в першу чергу, слід враховувати прописну істину - головним і найбільш габаритним його вмістом, швидше за все, буде ваш ноутбук. Отже, саме діагональ вашого ноутбука (13, 14 або 15) на 90% визначає розмір рюкзака. Винятки можуть бути зовсім в рідкісних випадках - наприклад, якщо у вас на роботі є основний робочий ПК, а з собою ви носите тільки мобільне рішення, компактний ноутбук 11-дюймів або і зовсім планшет. Тоді визначальним стане, наприклад, папка з документами формату А4 або А3.

Якщо говорити про відділення, то сьогодні все більше моделей має спеціальний протиударний і ізольований відсік для ноутбука. Це не тільки зручно, але й безпечно для вашого пристрою. А якщо ця кишеня має ще й ізоляцію від вологи, вам не потрібно турбуватися про відповідну ізоляції всієї поверхні рюкзака.

Також для мандрівників такий відсік зручний і позбавляє від хаосу під час огляду в аеропорту або на кордоні. Можна також звернути увагу на моделі, в яких є спеціальний відсік для смартфона з виходом для навушників. Зовсім ідеальна історія - якщо в ньому ще є і портативний Power Bank для розрядки.

Варто враховувати, що особливість міських рюкзаків - максимальне число відділення на обсяг вироби. Отже, при виборі рюкзака завжди звертайте увагу на цей параметр, який дозволить оптимально організувати простір усередині виробу і легко знаходити потрібні вам речі.