Група Renault представила амбітний шестирічний план

Компанія Renault нещодавно опублікувала новий стратегічний план, розрахований на шість років, який отримав назву Drive The Future і передбачає розробку 21 нової моделі. По його завершенню, за розрахунками автовиробника, виручка перевищить 70 мільярдів євро

Зростання прибутковості компанія збирається домогтися за рахунок розширення модельної лінійки. Французи зроблять вісім повністю електричних моделей і 12 гібридів, а 15 моделей оснастять системами автономного управління. До речі, якісні оригінальні запчастини на рено дастер можна вигідно придбати в інтернет-магазині shop-renault.com.ua.

Французи хочуть наростити свою присутність в Росії через інвестиції в Волзький автозавод. Разом з цим щорічний обсяг продажів Renault після закінчення Drive The Future, збільшиться на 40 відсотків (до п’яти мільйонів автомобілів) в порівнянні з 2016 роком. У цей показник включена і продукція «АвтоВАЗу».

Нарешті, Renault збирається прискорити розвиток в Китаї, розширитися в Бразилії, Індії та Ірані, запустити нові сервіси (інтернет-таксі та роботизовані таксі), перевести на загальні платформи 80 відсотків своїх моделей, а також вкласти 18 мільярдів євро в дослідження.

А дещо раніше автомобільний альянс Renault-Nissan повідомив про укладення угоди про співпрацю з французькою транспортною компанією Transdev з метою створення служби таксі з використанням безпілотних електричних транспортних засобів. В рамках спільного проекту в центрі Paris-Saclay пройдуть польові випробування електромобіля Renault Zoe і диспетчерської служби на вимогу компанії Transdev.

Transdev є приватною компанією, яка консультує і допомагає керувати операціями громадського транспорту в Азії, Європі та Північній Америці, в тому числі займається наданням послуг з транспортування залізничним та автобусним транспортом, з використанням поромів, літаків і таксі, а також з перевезень, пов’язаних з індустрією охорони здоров’я. Французька компанія також бере участь в ряді випробувань безпілотних автомобілів і управляє роботою комерційного сервісу безпілотних таксі в кампусі EDF на території комуни Сіво.

Слід зазначити, що запуску виробництва безпілотних автомобілів буде недостатньо для забезпечення їх широкого поширення. Неважливо, якою буде нова технологія - у вигляді служби безпілотних таксі або автономних шатлів для перевезень, вона повинна бути простою у використанні і управлінні. Альянс Renault-Nissan - стратегічне партнерство, яке дозволяє компаніям функціонувати як єдина група, прагне розробити саме таку систему.