Вчені заявили про користь частого сексу після 50-ти

Поліпшення пам'яті і інтелекту та й мозкової активності в цілому - такий ефект регулярного і частого сексу. Особливо він проявляється у пацієнтів у віці від 45 до 60 років.

Медики з Університету Вуллонгонга в Австралії залучили до своїх досліджень шість тисяч чоловік середнього віку. Як з’ясувалося, під час занять любов’ю виділяється велика кількість окситоцину і дофаміну - а це, в свою чергу, сприяє нормалізації мозкової активності і відновленню нейронних зв’язків. В результаті покращується пам’ять.

Під частою сексуальною активністю дослідники мають на увазі також поцілунки та інші види емоційної близькості. Як з’ясувалося, позитивний ефект особливо яскраво проявляється у людей у ​​віці від 45 до 60 років - подібні заняття “тренують” і “тримають в тонусі” короткочасну пам’ять.

Як стверджують психологи, а також сайт https://odessax.com/girls/, частий інтим безпосередньо впливає і на когнітивні здібності мозку. Сексуально активні люди 55-60 років здатні виконувати набагато більше складних обчислень і вирішувати більш складні завдання в порівнянні з тими, у кого близькість має “разовий” характер.

Раніше ЗМІ повідомляли, що вчені виявили прямий зв’язок між регулярністю статевого життя жінки і її красою. У представниць прекрасної статі, які не зазнають проблем в особистому житті, чиста і гладка шкіра, більш свіжий погляд, рум’янець і інші, не менш важливі ознаки.

Також з’ясувалося, що відмова від сексу може призвести до найсерйозніших наслідків для жіночого організму. Секс-терапевти рекомендують не залишати регулярні заняття цим захоплюючим “спортом”. Причин, за якими не варто відмовляти собі в регулярному інтимі, безліч. Зокрема, пропадає лібідо - сексуальне бажання.