Якими будуть інтернет-магазини майбутнього

Ми живемо в епоху digital-only, яка змінює, трансформує і перероджує звичні процеси та моделі поведінки. Те, що було ефективно в 2016-му, вже набагато гірше працює в 2018-му. Це означає, що ті процеси і канали, які працюють сьогодні, завтра з великою часткою ймовірності перестануть існувати.

Яким же чином будуть еволюціонувати інтернет-магазини, що ми зможемо побачити в найближчому майбутньому?

Тренд 1. Digital-only реальність

Сьогодні команда з двох маркетологів цілком здатна створити міжнародний інтернет-магазин і успішно керувати ним, не затримуючись у будь-якій локації надовго. Це стало можливим завдяки тому, що ті рішення, підходи, ресурси і інструменти, які раніше були доступні тільки корпораціям з величезними бюджетами, сьогодні стали стандартом індустрії.

Втім дана стратегія є лише концептуальною, вона потребує доопрацювання, максимальної адаптації до потреб клієнтів. А наразі ось тут webapex.com.ua/e-commerce/ ви зможете дізнатись про діяльність компанії WebApex, досвідчені спеціалісти якої зможуть створити дійсно функціональний, доступний в користуванні сайт інтернет-магазину, а також здійснити його комплексну успішну SEO-розкрутку

Тренд 2. Програматики

Великі дані стають доступнішими, і навіть невеликі компанії можуть використовувати програматики (автоматизовану закупівлю реклами в інтернеті) для просування своїх продуктів. Google навіть запустили спеціальний розділ, присвячений цьому напрямку.

Ринок автоматизованої закупівлі реклами зростає, впевнено рухається в сторону мобайлу і еволюціонує разом з технологіями: непопулярне у невеликих рекламодавців і видавців «правило водоспаду», в рамках якого великі рекламодавці отримували найкращі позиції, поступово поступається лаври header bidding’у - прямій доставці рекламного інвентарю від рекламодавця на майданчики видавців.

Через розвиток машинного навчання і штучного інтелекту, які допомагають оптимізувати запущені кампанії, вже до 2020 року на частку програматиків припадатиме 100% ринку продажів онлайн-реклами.

Тренд 3. Автоматизація ціноутворення

Багаторівневі таблиці Excel з різними формулами переоцінки товарів, з якими менеджеру потрібно працювати кілька годин на день, щоб переоцінити асортимент, зараз використовують тільки початківці інтернет-магазини.

Як і програматики, автоматизація ціноутворення еволюціонує разом з розвитком технологій. Якщо в 2011 році через недосконалість алгоритмів звичайна книга на Amazon могла бути оцінена в $ 27 млн, а в 2014 через аналогічну помилки сотні товарів були продані за один фунт, сьогодні таке практично неможливо. Сучасні платформи автономного ціноутворення не тільки допомагають отримувати дані про конкурентів, підсвічують цінові аномалії і змінюють ціни на товари, але і швидко (автоматично) реагують на зміни цін на ринку.

І головне: машинне навчання і штучний інтелект виключають появу помилок при установці цін на товари.

Тренд 4. Human-less тренди

Рітейл рухається в бік того, щоб максимально виключити вплив людського фактора з боку менеджменту інтернет-магазину на процес здійснення покупки, максимально автоматизувати і спростити всі пов’язані з цим роботи. Нижче - кілька прикладів того, як змінюється формат і сутність взаємодії покупця з продавцем.

Поряд з відомим прецедентом, магазином Amazon Go, в якому покупці можуть просто взяти товар з полиці і піти, а вартість покупок автоматично спишеться з їх рахунки, Walmart тестує магазини наступного покоління так звані Next-Gen stores. У них покупцям видають сканери товарів для економії часу, використовують проектори для віртуальних демонстрацій, технології онлайн-замовлення всередині фізичного магазину і інші новинки.

Barclaycard тестує додаток Grab + Go, який перетворює смартфон (або самого користувача) в касира. За допомогою цієї програми користувач сканує товари і завершує покупку в один клік перед відходом з магазину.

Навіть Facebook тестує опцію, за допомогою якої користувачі зможуть сканувати персоналізовані QR коди в магазинах і отримувати спеціальні знижки або бонуси. Загалом, рітейлери роблять все для того, щоб користувачам було зручно здійснювати покупки в фізичних магазинах.

Тренд 5. ML + AR + AI + VR-based майбутнє

Машинне навчання, доповнена реальність, штучний інтелект, віртуальна реальність - приблизно в такій послідовності буде розвиватися технологічна еволюція, і ритейл разом з нею. Сьогодні машинне навчання допомагає оптимізувати і автоматизувати всі взаємодії з користувачем, сфокусовані в рамках стандартних і звичних онлайн- і офлайн-каналів.

Протягом 2017 року максимально вдосконалювалися голосові асистенти Apple HomePod, Echo, GoogleHome і інші проекти. І коли користувачі навчаться спілкуватися з «уявними друзями», їм буде запропонована уявна, віртуальна реальність.

Однак в найближчі два роки основний упор буде робитися на доповнену реальність. Про це свідчить і свіжа презентація Apple для розробників, на якій були презентовані нові технології для роботи з цим напрямом (а якщо Apple біжить в цю сторону, то і всі інші гравці зроблять те ж саме).

Для розвитку доповненої реальності будуть створені нові пристрої. І, швидше за все, той крок, який зробила Google з окулярами, буде повторений, так як ідеальний спосіб сприйняття доповненої реальності (і ще один підготовчий крок для приходу віртуальної) - це «звільнити руки» користувача, щоб він міг безперешкодно взаємодіяти з новим світом.

Це означає, що рітейл зміниться разом з технологіями. Вже зараз Google працює разом з H & M над тим, щоб створювати одяг на основі щоденного життя покупця. А уявіть собі людину майбутнього, котра «приміряє» одяг, надівши окуляри і змінюючи віртуальні наряди. Або, наприклад, можливість купити симпатичну блузку, побачивши її на дівчині, що йде назустріч!