Як не зіпсувати свій відпочинок. 5 корисних порад

Якщо ви хочете, щоб ваша відпустка проходила ідеально, швидше за все, ви до неї готуєтеся заздалегідь: вивчаєте напрямки, різні нюанси, читаєте поради мандрівників. І це вірно.

На жаль, часто всі ці поради часто зводяться до банальних речей, які передруковують сайти один за іншим. І всі ці речі стають актуальними, коли ви вже приїхали на відпочинок. Наприклад, як не отруїться місцевої їжею, де краще купувати сувеніри, або як не потрапити в кримінальну ситуацію. Або які слова і позначення обов’язково потрібно вивчити на чужій мові.

Всі ці речі безсумнівно важливі, але вони відносяться саме до того моменту, коли ви вже приїхали на місце відпочинку. А як ще до вибору напрямку і покупки туру зробити свій відпочинок ідеальним? Для цього експерти дають кілька простих порад.

Спілкуйтеся з кваліфікованими агентствами

Серйозна фірма, наприклад турагентство у Винниці  ARILANA, завжди чесне і відкрите зі своїм клієнтом. Але іноді буває так, що агенти недоговорюють деяку інформацію при покупці туру. Наприклад, про тривалий трансфер від аеропорту до готелю, будь-яких нюансах в дорозі або вже на місці. Наприклад, ви думаєте, що ви прилетіли і, ось він, відпочинок! Аж тут виявляється, що вам потрібно їхати до готелю протягом 4-6 годин.

Деякі замовчують цю інформацію спеціально, думаючи, що їм невигідно розповідати вам все про поїздку. А деякі просто самі не знають всіх тонкощів.

Тому під час спілкування з агентом звертайте увагу на те, як він розповідає вам про направлення. Скільки фактів він приводить. Як докладно описує напрямок. Якщо він просто задає вам питання, а потім підбирає тур виключно за ціною - вас можуть очікувати сюрпризи.

Не орієнтуйтеся тільки на ціни і «все включено»

Ви повинні розуміти, що низькі ціни, за якими зазвичай всі женуться, виходять, як правило, шляхом скорочення витрат туроператора на вашу подорож. Щоб дати вам знижку або найнижчу ціну на ринку, оператор може скоротити свій прибуток. Але може зіграти на якості або «комплектації» вашої поїздки. Не найзручніші чартерні рейси, Обмежене меню системи «все включено», віддалене розташування готелю, тривалий трансфер і т. д.

Тому, найкраща ціна не означає найкращу відпустку. Краще поспілкуйтеся з кваліфікованим агентом, який докладно вам розповість про направлення, готелі і місці, куди ви вирушаєте.

Якщо немає знижок - не означає дорого

Специфіка ринку туризму така, що не всі турагентства можуть дати вам знижки. Їх комісія на популярні напрямки досить низька. Але багато агентств зараз мають хорошу експертність - вони вивчають напрямки, відвідують семінари від туроператорів, їздять в рекламні тури. І часто, завдяки своїй експертності, турагентство може підібрати для вас напрям, місце, готель набагато кращий за умовами і менший за ціною, ніж той напрямок, які ви хотіли вибрати через хороші знижки.

Запитуйте про акції туроператорів

Ви повинні розуміти, що у туроператора постійно проходять акції по різним напрямкам. Наприклад, популярна акція «Готель дня» або «Раннє бронювання» напередодні сезону.

У багатьох великих туроператорів є ексклюзивні договори з готелями або навіть власниками невеликих апартаментів, вони можуть запропонувати по ним дуже цікаві ціни. Турагенти, як правило, в курсі таких акцій - питайте у них про це. Часто там бувають вигідні пропозиції.

Вибирайте напрям в «протифазі»

Всі ми мріємо про ідеальний відпочинок. І добре б, щоб там було поменше людей. Адже ніхто не любить штовханину на пляжі або поруч з пам’яткою. Але літо - пора відпусток ...

Щоб провести ідеальний відпочинок і не штовхатися з іншими людьми, намагайтеся вибирати напрямки в «протифазі». І це не означає, що вам потрібно їхати влітку в Альпи, а взимку на Кіпр. Ні в якому разі. Насправді існує багато місць або напрямів, які не так популярні у туристів. Просто через відсутність великої кількості реклами або їх недавнього відкриття. Можливо, навколо цих місць існують необґрунтовані міфи, які «відлякують» туристів. А, може і сам курорт не хоче напливу великої кількості людей.

Кваліфіковане турагентство знає про такі місця і може вам їх запропонувати як альтернативу. Ви хочете в Єгипет, але побоюєтеся великої кількості співвітчизників. Та й були там вже кілька разів. Але через відсутність інших варіантів, знову вибираєте його. Агент може запропонувати вам Грузію або навіть Сербію, де відпочинок буде нітрохи не гірше і навіть цікавіше. А різниця в ціні мінімальна.