Що слід знати про суші

Страви японської кухні сьогодні можна спробувати не тільки на території Країни сонця, що сходить. Практично у всіх містах України відкриті ресторани, в яких подають суші і роли. Не тільки дружні посиденьки перемістилися в ресторани японської кухні - за бенто-ланчем сміливо можна вирішувати також ділові питання з колегами по бізнесу.

Хочется вкусно, недорого и с пользой для здоровья покушать? Воспользуйтесь услугой доставка еды краснодар от суш-бара МАКИТАО, в ассортименте всегда свежие роллы, суши, пицца, и другие замечательные вкусности!

Видання KitchenMag вирішило розібратися, чи корисні суші для здоров’я, як їх правильно вживати і як уникнути негативних наслідків для організму.

На перший погляд суші і роли є дійсно цінним і поживним продуктом. І це цілком обгрунтовано. При приготуванні цих страв японської кухні використовуються корисні інгредієнти, такі як рис, риба, овочі. Вони містять в своєму складі велику кількість вітамінів і мікроелементів. Свіжі інгредієнти, як правило, особливо корисні і поживні.

Так, наприклад, риба містить в своєму складі життєво необхідні жирні кислоти омега-3, які благотворно впливають на діяльність всіх органів, а також на стан волосся, шкіри, нігтів. Ці продукти також є і дієтичними. Варто тільки поглянути на японців, які і в самі похилі роки виглядають приголомшливо. Однак тут також варто дотримуватися деяких правил, про які ми розповімо нижче.

Вважається, що вживання суші благотворно впливає на роботу травної та серцево-судинної систем, стимулює розумову активність. Рис, в свою чергу, містить корисну для роботи шлунка речовина - клітковину. Регулярне вживання суші в їжу також знижує ризик розвитку раку легенів і онкологічних захворювань. Науково доведений і той факт, що японські ласощі допомагають боротися з депресією, підвищують настрій і позитивно впливають на роботу нервової системи.

Окремо варто згадати японську гірчицю - васабі. Вона має антисептичні властивості і є обов’язковим компаньйоном для вечері, в якій присутня сира риба. Крім того, васабі позитивно впливає на стан зубів і перешкоджає виникненню карієсу, запобігає виникненню тромбів і використовується для боротьби з раковими пухлинами.

Суші і роли можна вживати також з імбиром. Він являє собою дуже сильний антиоксидант і імуностимулятор. А інше доповнення до японської їжі - соєвий соус - має омолоджуючий ефект і попереджає передчасне старіння, а також зміцнює кровоносні судини.

Обнадіює те, що далеко не завжди при приготуванні суші і ролів використовується дійсно сира риба, яка не зазнала жодної термічній обробці. До того ж у нас японська кухня все ж адаптована під місцевого споживача. Почасти це знижує ризики, але при цьому варто все ж залишатися пильним і стежити за своїм здоров’ям.

Те, що в морській рибі містяться паразити, небезпечні для здоров’я людини, - це давно встановлений факт. Далеко не завжди ресторани японської кухні можуть забезпечити належні умови утримання цього продукту. Погодьтеся, що часто ми не знаємо про те, чи порушуються санітарні норми і правила зберігання риби, а тому довіряємо своє здоров’я нагоди.

Звичайно, все не так сумно і сумно. У більшості випадків і в серйозні закладу риба поставляється на постійній основі в замороженому вигляді. Саме в такому стані шкідливі організми гинуть. Однак і це не може дати стовідсоткової гарантії того, що в продукті немає ніяких мікробів. Адже про те, який шлях пройшла риба, перш ніж потрапити до вас на стіл, залишається тільки здогадуватися. Це цілком можуть бути брудні рефрижератори, довгі зупинки в порту, численні заморозки.