Renault інвестує мільярд євро в електромобілі

Renault Group інвестує мільярд євро на чотирьох французьких виробничих майданчиках, які будуть в подальшому виробляти електромобілі і платформи, компоненти і силові агрегати, які їм потрібні в майбутньому.

З інвестиціями в Douai, Flins, Cléon і Maubeuge група має намір розширити свої позиції в області електромобільності, щоб задовольнити швидко зростаючий попит на автомобілі з електродвигуном в довгостроковій перспективі. На заводі Douai Renault розробляє нову платформу альянсу для електромобілів.

У місці розташування Flins Renault подвоює свої виробничі потужності для Renault ZOE і вже інвестує в майбутнє покоління моделей  компактного седана на акумуляторах. Завод досі є єдиним виробничим об’єктом для найбільш продаваних електромобілів Європи, з яких у 2017 році було побудовано менше 30 000 одиниць. На заводі Cléon Renault збільшує виробничі потужності для електродвигунів. Крім того, в даний час ведеться підготовка виробництва для нового покоління електродвигунів, починаючи з 2021 року.

У Maubeuge Renault інвестує в нове покоління сімейства Kangoo, включаючи повністю електричний компактний фургон Kangoo ZE.

Варто зазначити, що Renault вирішила піти точно по стопах Tesla і продавати електричні автомобілі безпосередньо, минаючи традиційну систему дилерів. На початку цього року французька марка в якості пілотного проекту відкрила спеціалізований автосалон для продажу електромобілів в Стокгольмі. І ось днями другий такий же магазин запрацював в Берліні.

Останнім часом автодилери не поспішають пропонувати потенційним покупцям електромобілі, намагаючись продати побільше машин з ДВС. Більш того, продавці часто вводять клієнтів в оману щодо характеристик електрокарів і вартості володіння ними. Часто це відбувається не через бажання продавців, а просто тому, що вони не готові продавати абсолютно новий для них товар.

Щоб виправити це становище, Renault почала самостійно відкривати окремі салони, де продаються виключно електромобілі. Пілотний проект в Стокгольмі показав дієвість такої схеми прямих продажів від виробника.

Renault не вважає ці салони «точками продажу», вони навіть називаються Renault Electric Vehicle Experience Center, що приблизно можна перекласти як «центр, де можна познайомитися з електромобілями Renault». У ньому виставлена ​​вся лінійка електричної продукції французької марки - від електроквадроцикла Renault Twizzy до вантажівки Kangoo ZE. Як і в Стокгольмі, цей салон поки вважається «концептом», але французька марка всерйоз розглядає розширення мережі таких центрів на всю Європу.

На сайте kangooexpert.com вы можете выгодно заказать части салона Рено Кенго, а также другие оригинальные запчасти к автомобилям даной модели.