Кіно і швидкість в рекламі болезаспокійливого засобу

Коли одна з відомих фармацевтичних компаній звернулася до UTC Film Production для створення ролика болезаспокійливого препарату «Еврофаст» з швидким ефектом дії, це стало справжнім викликом. Адже в ротації на той момент було відразу кілька реклам засобів зі схожим складом. І дуже важливо було не повториться.

Тоді команда студії продакшн utcfilm вирішила не зупинятися на самих прямих асоціаціях, які приходять в голову при роздумах про швидке ефекті, а вивчити сам феномен швидкості. Що ж таке швидкість, як вона впливає на фізичний світ і чи можна її побачити? Щоб отримати відповіді на всі ці питання, продакшн вирішив згадати школу і провести справжній фізичний експеримент, і ось що з цього вийшло.

За сюжетом ролика через цілком звичайний офісний простір на неймовірній швидкості проноситься щось і створює своїм рухом невеликий хаос - залишає брижі на поверхні води, розкидає папери зі столу, і вводить всіх присутніх в подив. Незабаром з’ясовується, що «винуватиця» того, що відбувається - це 3D капсула «Еврофаст» з рідкою діючою речовиною всередині. Її надзвуковий політ символізує швидке дію препарату - спритна капсула за секунди прилітає на допомогу, коли з’ясовується, що у дівчини болить голова. Але головною героїнею рекламного ролика є навіть не капсула, а швидкість її руху, адже саме вона впливає на простір і бентежить присутніх.

Створити в кадрі відчуття немислимою швидкості і точно проілюструвати її наслідки виявилося не так просто, як може здатися. Для цього команда  озброїлася різноманітними вітродувами, черепашками і навіть пневмопушками! І після тисяч махів лопухами і черепашками різних величин і сотень забавних експериментів із запусками предметів в повітря, їм таки вдалося «оживити» локацію.

А для того, щоб зробити історію про швидкість більш незвичайною і такою, що запам’ятовується креативтна команда вирішила «розповісти» її в стилі легкого і атмосферного кіно! Для створення кінематографічного ефекту в, здавалося б, максимально наближеною до реальності темі фармацевтики, «UTCшнікі» підійшли до питання з декількох сторін. По-перше, втілення задумки було покладено на плечі іменитого режисера Олександра Стеколенко, який хоч і відомий багатьма рекламними роботами, в душі справжній кіношник.

«Це був, без сумніву, правильний вибір - будучи справжнім майстром візуального мистецтва, Олександр перетворив побутову історію про головного болю в справжню легку комедію. Ми самі не помітили, як наш ролик придбав “французькі” нотки. Цей ефект підкреслила і грайлива музика, яку спеціально для цієї історії склав наш композитор», - поділилася враженнями від роботи продюсер ролика Алена Тукайло. Оператором ролика виступив, небайдужий до кіно, Антон Фурса, який використовував на зйомках анаморфотну оптику. Її зазвичай вибирають для створення широкоформатного кіно, і для реалізації ідея режисера вона виявилася дуже доречною. Посилила кіноефектів і корекція відео в теплих тонах.

«Нашій команді сподобалося співпрацювати з Олександром Стеколенко. Та й взагалі, не кожен день приймаєш участь в зйомках фільму про непізнані літаючі об’єкти. Але, без сумнівів, найцікавішою частиною цих зйомок були експерименти зі швидкістю, розкриття її суті і ілюстрація її впливу на реальність. Використовуючи піротехнічні прилади та інструменти, ми трохи навіть відчули себе фокусниками, які за допомогою свого реквізиту і секретних трюків теж змушують предмети рухатися на свій розсуд », - поділилася враженнями команда відеопродакшена.