Як вибрати дитяче взуття на літо

Поки ніжка формується і активно росте, взуття для дитини варто підібрати ретельно. Від постановки стопи при ходьбі залежить здоров'я її ноги і спинномозкової системи в майбутньому.

Дитяча стопа формується до 7 років, але і в школьному віці продовжує розвиватися і активно зростати. В цей час важливо, щоб дитина носила “правильне” взуття, створене з урахуванням рекомендацій ортопедів. Благо, знайти таке легко, якщо знати “правильні місця”. Для прикладу, по посиланню детская обувь https://kinder-moda.com.ua/  можна ознайомитись з асортиментом інтернет-магазину Kinder Moda, оцінити всі її переваги, і вигідно замовити вподобану річ.

Розмір

Ножка дитини росте з вражаючою швидкістю. Якщо на весну купити сандалі впритик, до кінця літа треба піджимати пальці. Взуття варто купляти на розмір більше. Головне, щоб «запас» не перевищував 1 сантиметр. Бо ходити буде незручно, а нога буде погано фіксуватися. Тож при падінні вищий ризик отримати розтягнення або вивих.

Взуття повинно підходити не тільки по довжині, але й по ширині. А в носочку має бути достатньо місця для вільного розташування пальців.

Матеріал

Краще всього - натуральна шкіра. Вона “дихає”, не мокне, і легко згинається. Вдобавок зносостійка шкіра добре витримує випробування на міцність - діти одягають взуття активніше, ніж дорослі.

Підошва

Вона повинна бути помірно еластичною, легко згинатися в руках, і не слизькою, бажано, рифленою. І легкою, звичайно ж.

У більшості дитячих черевичків є невеликий каблук - утовщення підошви на п’ятку. Якісь серйозні дослідження, корисний каблук для дитячої стопи або ні, не проводилося. Точно можна сказати тільки про каблук Томаса - такий каблук продовжується з внутрішньої сторони стопи до середини підошов. Спеціальна конфігурація виключає косолапость, завалювання стопи до середини.

Задник

Жорсткий задник в дитячому взутті повинен бути обовязковим. І краще, щоб задник був високим. Інакше черевик не фіксує ногу. П’ятка почне їздити з боку в сторону, а це може відбитися на постановці стопів і пози.

Підкладка

Важливо, щоб вона була натуральною і не скользкою. Тоді ступня при ходьбі буде протистояти, а нога не буде потіти. Крім того, підкладка повинна бути м’якою і в ідеалі - не мати швів.

Стелька

Здоровій дитині спеціальні стельки купувати необов’язково. Однак для профілактики плоскостопії та розподілу навантаження по всій площі стопи ортопеди рекомендують стельки з невеликими потовщеннями - супінаторами.

Застежки

Удобне всього і для батьків, і для дітей, взуття на липуках. Шнурки і пряжки тоже хороші. Важливо, щоб застежки міцно фіксували ногу, не дозволяючи їй вийти вперед.