Відкриття найбільшого готелю в світі відклали до 2019 року

Відкриття найбільшого готелю в світі «Абрадж-Кудай», який будується в Мецці, відкладається до 2019 року - про це повідомляє видання Le Figaro. Спочатку завершити будівництво гігантського готелю в Саудівській Аравії планували до 2017 року. Однак зниження світових цін на нафту призвело до істотного падіння темпів будівництва.

На даний момент в Мецці будується новий гігантський готель, аналогів якому немає в світі. По завершенні він матиме 10 000 номерів площею більше 1,4 мільйона квадратних метрів і 70 ресторанів, які будуть обслуговувати заможних паломників з Перської затоки і інших країн.

Готель Abraj Kudai нагадує традиційну фортецю і являє собою кільця з 12 веж, що злітають у небо на 45 поверхів. На його центральній вежі буде один з найбільших куполів в світі, навколо якого буде встановлено п’ять вертолітних майданчиків. У найбільшому в світі готелі також будуть розташовані автобусна зупинка, фуд-корт і торговий центр на нижніх рівнях. Усередині купола розташується величезний і розкішний бальний зал. Інтер’єри також оформляються з максимально можливою розкішшю. Вартість проекту в минулому році оцінили в 3,5 мільярда доларів, кошти на будівництво виділяє Міністерство фінансів Саудівської Аравії.

Абрадж Кудай розташований всього в 2 кілометрах від Священної Кааби в Мецці. Це одна зі спроб країни Перської затоки перетворити Мекку в такий собі “мусульманський Манхеттен”.

В останні кілька років місто значно розширилося в розмірах і інфраструктурі. Тут з’явилися такі структури, як Абрадж Аль Бейт - мегакомплекс з семи хмарочосів з видом на Каабу - чорний куб в центрі найбільшої в світі мечеті. Один з готелів Makkah Royal Clock Tower є третьою за величиною будівлею в світі і п’ятою найвищою автономною структурою в світі. Ця вежа також може похвалитися наявністю найбільшого в світі циферблата. Вночі світловий годинник видно з відстані в 30 кілометрів. Тож не дивно, що вежа входить до списку найбільших готелів світу.

Будівництво Абрадж-аль-Беіта викликало чимало суперечок. Розробники зруйнували історичну фортецю Османської імперії 18-го століття разом з невеликим пагорбом, на якому стояла фортеця, щоб звільнити місце для спорудження. Фортеця Аджад була побудована в 1780 році під владою Османської імперії, щоб захистити Каабу від бандитів і загарбників.

Директор британського дослідницького фонду ісламського спадщини Ірфан Аль-Алаві виступає за збереження справжньої архітектури в священних містах Саудівської Аравії. «Все було зметено, щоб звільнити місце для безперервного маршу розкішних, які руйнують святість місця і відлякують нормальних паломників», - сказав Аль-Алаві в своєму інтерв’ю The Guardian.

Не знаете, где остановиться в столице? Посетите замечательный отель в центре Киева Royal Olympic. В вашем распоряжении комфортабельные номера разной ценовой категории, ненавязчивый сервис на наивысшем уровне, ресторан с вкуснейшей кухней, конференц-зал.