Amazon запатентувала ШІ-консультанта для садівників-любителів

Компанія Amazon, один з лідерів в області електронної комерції і хмарних обчислень, недавно отримала патент на новий вид сервісу, націлений на домашніх садівників.

Нова послуга дозволяє користувачам завантажувати фотографії вирощуваних овочів, після чого система на підставі отриманих знімків рослин надасть клієнту корисні поради про те, як краще вирощувати ці рослини. Крім цього, новий сервіс від Amazon також здатний видавати рецепти з приготування страв, рекомендувати певні садові інструменти для догляду за рослинами, а також пропонувати нові культури для посадки.

«Садовий сервіс», як називає компанія свій новий вид послуг, використовує складні алгоритми штучного інтелекту (ШІ) і методи розпізнавання зображень. Як приклад успішності своєї затії, в Amazon вказують одну зі своїх клієнток, Евелін, яка любить готувати вирощені в домашніх умовах овочі.

Жінка тільки переїхала в м. Сіеттл (штат Вашингтон, США), і була не знайома з новими рослинами на своєму задньому дворі. Використовуючи сервіс від Amazon, Евелін з’ясувала, що у неї ростуть м’ята, огірки і помідори. Розумна система не тільки визначила тип вирощуваних рослин, але і запропонувала рецепт грецького салату, не забувши запропонувати докупити відсутні інгредієнти (оливкова олія і сир Фета) в своєму онлайн-магазині.

Іншою, набагато більш кориснішою для користувача особливістю нової системи є здатність останньої виявляти на підставі знімків будь-які складності, присутні в саду, і перешкоджаючі ефективному вирощуванню культур. Так, система здатна виявляти випадки, коли дерево відкидає занадто велику тінь на інші рослини, заважаючи, тим самим, останнім рости в повну силу. Так, в подібних випадках садовий сервіс від Amazon може порекомендувати до посадки більш стійкі до тіні рослини, наприклад, копитняк.

На підставі даних геолокації система також здатна видавати рекомендації найбільш підходящих для зазначених широт культур. Користувачеві в «віртуальному саду» буде наочно показані найбільш вдалі для вирощування рослини, із зазначенням конкретних місць для посадки. Крім того, користувач зможе побачити, як її сад буде виглядати в майбутньому в різні пори року.

А от щоби здійснювати контроль за зміною таких даних, як родючість, забрудненість грунту, раціональність використання сільськогосподарських земель на сайті http://rcpre.kharkiv.ua/ru/agrohimicheskie-pasporta можна замовити агрохімічний паспорт.

Варто зазначити, що з недавніх пір Amazon все активніше виходить на ринок продуктів харчування, особливо з покупкою влітку 2017 року американської мережі супермаркетів Whole Foods. З релізом нового онлайн-сервісу, Amazon лише зміцнить свої позиції в цьому сегменті ринку.