Opel анонсував масштабну електрифікацію модельного ряду

Наприкінці минулого року керівництво Opel / Vauxhall анонсувало глобальну ініціативу, яка має на меті поліпшення конкурентоспроможності компанії, відновлення фінансової основи і прискорення зростання бізнесу.

Нагадаємо, що навесні минулого року північноамериканська корпорація General Motors оголосила про відчуження підрозділу Opel / Vauxhall на користь французького автовиробника PSA Groupe, що спеціалізується на виробництві транспортних засобів під марками Citroen і Peugeot. Завдяки цій угоді PSA Groupe став другим за величиною автовиробником Європейського союзу. Анонсована керівництвом Opel / Vauxhall ініціатива спрямована на підвищення ефективності роботи компанії з PSA Groupe.

Вона отримала назву PACE. Очікується, що завдяки її реалізації прибуток підрозділу зросте до 2020 року до 1,1 млрд євро, а до 2026 року - до 1,7 млрд. Крім цього, ініціатива дозволить підрозділу знизити точку беззбитковості до 800 000 автотранспортних засобів. Витрати на виробництво кожного автомобіля повинні скоротитися на 700 євро, а витрати на маркетинг - на 10%. До речі, на сайті avtoforma.com зараз можна замовити недорогі авточохли для Опеля, а також інші якісні аксесуари до авто.

До 2024 року всі транспортні засоби, що поставляються Opel / Vauxhall на авторинок Європейського союзу, будуть електрифіковані. Вони отримають гібридні і повністю електричні силові агрегати. До 2020 року на ринку Європи з’явиться відразу чотири новинки, включаючи Plug-in гібрид Grandland X і електрокар Corsa нової генерації.

Кількість використовуваних Opel / Vauxhall для виробництва автомобілів платформ буде скорочено до 2024 року з 9 до 2. Поряд з цим, підрозділ планує також оптимізувати сімейство силових установок: їх загальна кількість буде скорочено з 10 до 4. Завдяки цьому керівництво Opel / Vauxhall розраховує оптимізувати виробництво автомобільного транспорту, а також підвищити прибуток підрозділу.

Розробку нових моделей візьмуть на себе досвідчені німецькі конструктори та інженери. Вони будуть проектуватися ними на майданчику в Рюссельсхаймі, яка буде перетворена в глобальний центр спільної з PSA Groupe розробки.