Чоловіча парка: як вибрати, куди і з чим носити

Чоловіча парка - один з основних must have в гардеробі сильної статі. Стильні молоді люди все частіше вибирають її замість звичних пуховиків, важких дублянок і пальто. Такі куртки можна знайти і в шафі у студента, і в арсеналі верхнього одягу солідного бізнесмена.

Все більше чоловіків віддають перевагу комфорту і надійності, а парка прекрасно поєднує в собі ці нехитрі вимоги. До речі, по посиланню зимние куртки мужские недорого ви зможете замовити в інтернет-магазині woodman.by якісні, стильні парки.

Різновиди чоловічих парок

За своїми особливостями дані вироби діляться на дві основні категорії:

- демісезонні;

- зимові.

Перші шиються з більш легких тканин. Оскільки матеріал парки відмінно захищає від вітру, то осінньо-весняні моделі практично не утеплюються зсередини. Зимовий варіант - це надійний захист від пронизливого вітру і морозного холоду. Такі куртки наповнюються якісними утеплювачами, а моделі для суворих погодних умов часто мають додаткову підстібку.

Залежно від того, який наповнювач знаходиться всередині куртки, вони поділяються на натуральні і синтетичні. Натуральний наповнювач - це різна процентна комбінація гусячого пуху і пера. Оптимальним рішенням для холодних зим, що забезпечує надійний захист, є співвідношення 80% пуху до 20% пера. Такий наповнювач дозволяє відчувати себе комфортно навіть у найлютіший мороз, але при цьому забезпечує ще й хорошу вентиляцію.

В якості синтетичного наповнювача найчастіше використовують поліестер. Цей матеріал володіє хорошими теплоізоляційними властивостями, досить простий в догляді, міцний і довговічний. Натуральні пухо-пір’яні наповнювачі вважаються кращі своїх синтетичних аналогів. Але парка з таким внутрішнім матеріалом коштує дорожче і складніше в догляді.

Матеріал верху парки також може бути різним. Найчастіше в якості зовнішньої тканини використовують синтетичні матеріали: поліамід або поліестер. Такий вибір обумовлений високими вологостійкими характеристиками, а також хорошим захистом від вітру. Але нерідко матеріалом верху може бути спеціально оброблений натуральний котон.

Варіанти крою чоловічих парок

Функціональність і стиль - головні особливості цієї верхнього одягу. Варіанти дизайну чоловічих подовжених курток можна розділити на три основні групи.

Класичний варіант крою виглядає стильно і стримано, при цьому надійно захищає від холоду. Така парка буде відмінно поєднуватися з одягом в офісному стилі, тому все частіше знаходить своїх шанувальників серед бізнесменів.

Парка в варіанті риб’ячий хвіст - улюблена модель серед молодих хлопців. І хоча вона практично нічим не відрізняється від своєї версії в стилі кежуал, незвичайний крій задньої частини все ж додає своєрідної зухвалості і оригінальності.

Куртка аляска - це варіант для суворої зими. Крім звичної подовженою спини, довжина її передньої частині більша, ніж у інших варіантів. Як правило, такі моделі парок добре утеплені, можуть мати додаткові підстьобування, а також капюшон з хутряною обробкою.

В якому б дизайні і для будь-якої погоди не була пошита парку, незмінною залишається її функціональність. Широкі натільні і бічні кишені дозволяють розмістити все необхідне, а шнурки в нижній частині і на талії легко підженуть куртку по фігурі і додатково захистять від вітру. Капюшон заслуговує на особливу увагу, адже завдяки продуманому крою і високій застібці до підборіддя він надійно захищає від холоду і вітру.