Чудо-пластир. Як кінезіотейп рятує від болю в спині, колінах і шиї

Порівняно недавно багато хто з відомих спортсменів та Олімпійських чемпіонів почали використовувати в своєму повсякденному житті спеціальні еластичні пластирі, які іменуються "кінезіо тейпи" - їх популярність останнім часом стрімко зростає, причому практично в кожному куточку світу. Але що ж викликало такий інтерес до цього засобу?

Кінезіо тейпи з’явилися в кінці минулого століття в результаті досліджень і розробок японського фахівця Кензо Касі, який почав використовувати ці пластирі при лікуванні різних травм у своїх пацієнтів. Одним із секретів великого успіху кінезіо тейпів є повна відсутність продуктів розпаду компонентів в організмі людини, адже пластир не містить ніяких лікарських інгредієнтів.

Принцип дії кінезіо тейпів полягає в наступному - при фіксуванні пластиру на тілі людини створюється невеликий натяг, що сприяє збільшенню циркуляції рідини під верхнім шаром шкіри - цим досягається значно прискорене загоєння запалення. Для закріплення тейпів використовується спеціальний медичний клей, який також не має в своєму складі ніяких медичних препаратів.

Як працює кінезіо тейп?

Одна з найчастіших причин, по якій ортопеди і спортивні лікарі прописують своїм пацієнтам використовувати кінезіо тейп, а придбати цей чудо-пластир можна на http://kinesiotape.com.ua/o-kineziotejpirovanii/instruktsiya-ispolzovaniya - це спільна підтримка зв’язок, м’язів і суглобів. Цей пластир призначений для фіксації на шкірі таким чином, щоб підтримувати суглоб, і в той же час рухатися разом з тілом, а не проти нього.

Тейп використовується не тільки для стимулювання під час змагань або відновлення атлетів після тренувань: вони допомагають при побутових травмах. Пластир тейп сприяє кращому притоку і відтоку крові і лімфатичної рідини, рятує від набряків, вивихів і ударів. Кінезіо пластирі використовуються в ортопедичних центрах для профілактики сколіозу, лікування міалгії та інших хвороб спинних м’язів. Покращена циркуляція рідини в місці болю - один з головних ключів до одужання. Збільшення кровотоку може допомогти транспортувати кисень і поживні речовини в травмовану область, покритої тейп.

Що чекає кінезіо тейпи в майбутньому?

У всесвітній павутині з’являється чимало захоплених відгуків про реальний ефект від застосування цих пластирів, що є незаперечним доказом результативності кінезіо тейпів. Деякі зі світових зірок спортивної арени регулярно використовують дану продукцію під час тренувань і виступів.

Багато провідних ортопедів і фізіотерапевтів рекомендують цей ефективний пластир, адже він має великий спектр застосування. Окрім того сьогодні пропонуються послуги з кінезіотейпірування - це буде корисно для тих людей, які не можуть самостійно зафіксувати пластир на своєму тілі.