Красива морська засмага. Обираємо правильний крем

«Яка гарна засмага! Де відпочивала?» Якщо ви щойно повернулися з відпустки, а колеги та знайомі зустрічають вас такою фразою - значить, відпочинок вдався. Однак для того, щоб справити належне враження і самій довгі місяці радіти шоколадній розкішній шкірі, доведеться постаратися.

Просто вийти на пляж і влягтися тюленем на пісок - не варіант. При такому підході ви швидше за все стане не шоколадкою, а обгорите і замість задоволення отримаєте тільки муки. Щоб цього уникнути, до «прийому» засмаги треба підготуватися. А з рекомендаціями від популярних онлайн журналів, представлених на online-zhurnaly  підібрати крем для засмаги легше легкого!

Для і проти

Спочатку давайте розберемося з питанням, яке хвилює багатьох. Точніше з термінологією. Крем ДЛЯ засмаги і крем ВІД засмаги - чим вони різняться?

Відповідь проста: це одне і те ж. Як би не називали крем, він виконує конкретну функцію: захищає вашу шкіру від шкоди, якої може завдати надлишок сонця. При цьому ви загоряєте, але перебуваєте під надійним захистом.

Від чого ж захищає крем? Від шкідливого впливу сонячного ультрафіолету, який може привести до самих неприємних наслідків, а також від обгорання. Підходьте до засмаги обдумано, тоді не постраждає ні ваша краса, ні здоров’я.

Орієнтуємося на колір шкіри

Перед тим як правильно вибрати крем для засмаги на сонці, визначте свій фототип. Саме на основі цієї інформації ви будете купувати продукти, які вам підійдуть за рівнем захисту. Всього виділяють чотири фототипи.

«Кельти». До цієї групи належать власники ніжної шкіри. Без шкоди для здоров’я їм можна перебувати під палючими променями не більше 7 хвилин. Який крем для засмаги їм краще брати на море? Звичайно, який надає максимальний захист, з SPF 30.

«Світлі європейці» більш стійкі до сонячних променів, ніж «кельти». Це світлошкірі люди зазвичай без веснянок і з блакитними, зеленими або сірими очима. На сонці без проблем можуть провести 15 хвилин.

«Темні європейці». Шкіра, схильна до смуглявості, легко загоряє. Волосся русяве і каштанові. Це найпоширеніший фототип. Такі можуть перебувати без крему до 30 хвилин.

«Жителі Середземномор’я» відрізняються смаглявою шкірою і чорним волоссям. У цього типу ризик постраждати від активного сонця найнижчий. Але і їм потрібен захист.

Готуємося заздалегідь

Отже, ви визначили, який крем для засмаги краще купити з точки зору захисту. Однак перш ніж відправитися у відпустку до моря, шкіру необхідно трохи «натренувати». Для цього використовуйте спеціальний спрей для підготовки шкіри бличчя і тіла до засмаги, який стимулює виділення мелатоніну.

- Наносіть його щодня двічі на день.

- Уникайте області над і під очима.

- Застосовуйте спрей не менше місяця. Ідеально: три тижні до поїздки на море і перший тиждень перебування на відпочинку.

Якщо ви будете використовувати спрей правильно, то загар ляже набагато швидше і рівніше.

Комплексний підхід до засмаги

Для отримання ідеально красивої, але при цьому безпечної засмаги одного крему мало, тому зверніть увагу на спеціальні набори. У них входить кілька продуктів, підібраних фахівцями, а значить ідеально поєднуються один з одним.

Для «кельтів» підійдуть набори серії «Ідеальна засмага» із захистом 30. Продукти, що входять в набір, мають легку текстуру, буквально тануть на шкірі, але при цьому відмінно її захищають. З ними сонце не страшне навіть Білосніжці!

Для «темних і світлих європейців», а також «середземноморців» можна порекомендувати набір серії захисту від засмаги з SPF 15. Його продукти захистять шкіру від опіків і старіння.

Якщо у вас вкрай ніжний і делікатний тип шкіри і ви дуже хвилюєтеся за її здоров’я, то скористайтеся набором «Ідеальна засмага» з захистом 50+. При регулярному застосуванні ви не обгорите навіть на найпекучішому сонці, а шкіра придбає смуглявий відтінок, при цьому залишаючись свіжою і молодою.

Крем і інші засоби для засмаги дозволять вам поєднувати приємне з корисним. Ви не тільки привезете з курорту розкішний загар, який довго не зійде, але і не виявите на обличчі жодної нової зморшки, а потемніла шкіра не загрубіє. Навпаки - вона стане більш молодою і сяючою.