До питання вибору вікон з ПВХ-профілю

Всіх покупців металопластикових вікон цікавить питання: "Який же ПВХ-профіль найкращий?" Досвідчены спеціалісти мають відповідь на це питання: "Кращого профілю просто не існує". Чому? Та тому, що якщо б кращий профіль існував, то всі вікна робили б саме з нього, і не було б конкуренції. Якщо віконний ринок пропонує безліч ПВХ-профілів, це означає, що на ньому панує нормальна здорова конкуренція - хто-то робить краще, а хтось гірше.

Звичайно, однозначно не можна сказати, що всі профілі однакові і немає різниці, з якого профілю будуть виготовлені ваші вікна. Різниця є. Добросовісний виробник з хорошою репутацією завжди використовує найкращі матеріали і найпередовіші технології. Він, для прикладу, обов’язково буде замовляти фрезерні роботи чпу в компанії Райнпласт Україна, адже саме від інструменту обробки ПВХ-профілю в значній мірі залежить кінцева якість вікна.

Якщо Ви уважно подивитеся на пластикове вікно, то помітите, що ПВХ-профіль займає всього-на-всього 20% всієї площі виробу, решта площі - склопакет. Але чомусь при виборі вікон 80% уваги акцентується на виборі саме профілю. Кожен, хто коли-небудь купував пластикові вікна, чув, як менеджери з продажу хвалять віконний профіль. Дійшло навіть до того, що менеджери віконних фірм самі вірять, що, якщо виготовити пластикове вікно з того профілю, який вони пропонують, то вікно буде найякісніше і довговічне. Вони абсолютно не надають значення всім іншим комплектуючих. Тому при виборі якісних пластикових вікон слід звертати увагу на виріб в цілому.

Взагалі, всі вікна з ПВХ-профілю можна розділити на класи: Економ, Стандарт, Еліт і Ексклюзив.

Економ-клас пропонує 90% компаній, заманюючи замовника лише низькою ціною. Тому ми не будемо на нього витрачати Ваш і наш час.

У вікнах класу Стандарт застосовується 3-камерний профіль з конструктивною глибиною 60 мм, 2-камерний склопакет 32 мм на 3 скла з одним енергоефективним, завдяки чому досягаються хороші показники теплоізоляції. Цей клас вікон можна встановлювати в квартири з централізованим опаленням, де фіксовані ціни на комунальні послуги і не мають на меті заощадити на енергоносіях.

У вікнах класу Еліт конструктивна глибина 70 мм, кількість камер 5, склопакет 40 мм з енергоефективним склом, наповненим газом аргоном. В цілому такі вікна на 15% тепліші, ніж вікна класу Стандарт. Еліт рекомендується встановлювати в приватні будинки і квартири з індивідуальним опаленням.

Вікна класу Ексклюзив мають конструктивну глибину 86 мм, кількість камер 6, склопакет 44 мм 2-камерний на 3 скла, 2 скла енергоефективні, наповнені газом криптоном, який за своїми характеристиками набагато кращий за аргон. Вікна класу Ексклюзив тепліші вікон Еліт в 2 рази, відповідно і ціна їх висока. Дозволити собі таке задоволення можуть люди з доходом вище середнього.

Дуже важливо, щоб у всіх класах пластикових вікон використовувалися якісна фурнітура та ущільнювачі. Збірка вікон повинна здійснюватися на автоматизованих лініях, а не в підвалах або гаражах.

Ну, і найголовніше - правильно вибирайте фірму, яка встановлюватиме Ваше якісне пластикове вікно, - від рук майстра залежить 70% успішної його експлуатації в подальшому.