Франчайзинг: особливості бізнесу

В якій сфері працювати? З чого почати? Як організувати підприємство, щоб воно ефективно працювало? Чи стане бізнес прибутковим і окупить себе? Це лише сота частина тих питань, які належить вирішити кожному підприємцю при бізнес-старті. Кожне з питань - важливий крок у створенні бізнесу. Оступившись на одному з цих етапів через недосвідченість або незнання гострих кутів, підприємець може втратити все. Природно, цей факт відлякує багатьох, так як успіх ніхто не гарантує. Відмінною альтернативою створенню власного бізнесу з нуля є покупка франшизи.

Франчайзинг - це така організація бізнесу, яка дозволяє стороні компанії-власнику (франчайзер) передавати право на продаж товарів / послуг компанії (за плату) іншій стороні (франчайзі).

Іншими словами франчайзер надає право молодому бізнесменові продавати товари / послуги компанії, але з деякими зобов’язаннями. Для франчайзера - це відмінний спосіб розширити свій бізнес, а для починаючого підприємця - це спосіб стати власником бізнесу, набратися досвіду роботи, при цьому не створюючи нічого нового. При покупці франшизи підприємець зобов’язаний продавати товари / послуги компанії по принципам, які встановила компанія-власник.

Одним з найяскравіших прикладів успішного просування бренду є мережа ресторанів швидкого харчування Subway. Перший заклад з продажу сендвічів відкрився в 1965 році. Сьогодні їх більше 43 тисяч. Річний оборот перевищує 11 мільярдів доларів. При цьому сама компанія не володіє вже жодним своїм рестораном.
А ось тут https://franch.biz/ ви зможете розглянути популярні франшизи “Кава з собою”, а також інші вигідні в Україні пропозиції франчайзингу.

На додаток до добре відомого імені, покупка франшизи дає ряд інших переваг, яких немає у підприємця на початковому етапі розвитку своєї справи. Дуже важливий момент - це те, що ви отримуєте перевірену систему роботи і навчання персоналу. Нові франчайзі можуть уникнути помилок починаючого підприємця. Це відбувається завдяки тому, що франчайзер вже вдосконалив систему на власних помилках.

Солідні франчайзери перед продажем своєї франшизи проводять маркетингові дослідження. Тому той, хто купує франшизу, може бути впевнений, що на цю пропозицію є попит. Для багатьох підприємців-початківців маркетингове дослідження ринку - складне завдання. на цьому етапі вони допускають багато помилок. Франчайзер проробляє цю роботу і надає результати свого дослідження. Він також дає вам уявлення про конкуренцію, диференціацію ринку, робочі маркетингові фішки і т. д.

Крім того франчайзі не потрібно здійснювати ряд дій, таких як:

- придумувати і запускати рекламу;

- купувати матеріали і придумувати послуги;

- домовлятися про умови оренди.

Які ж основні переваги такої організації бізнесу?

Плюси для франчайзера:

- Досить швидке розширення бізнесу в різних регіонах / країнах, при мінімальних витратах.

- Мінімум ризиків. Веденням і розвитком бізнесу займається франчайзі і ризики він бере на себе.

- Велика впізнаваність бренду. Чим більше відкрито магазинів / ресторанів і т.д. тим більше людей дізнаються про існування бренду. Це робить його популярним.

- Дохід від продажу. Франшиза передається не безкоштовно. Компанія-власник отримує від цього дохід.

Для франчайзі:

- Початковий етап створення нового бізнесу несе з собою багато ризиків. Але при франчайзингу підприємець купує вже готовий бізнес.

- Мінімальні витрати на рекламу. Бренд уже пізнаваний, компанія-власник вже запустила рекламну кампанію для своєї пропозиції, тому витрати на розкрутку такого бізнесу будуть невисокими.

- Франчайзер підтримує франчайзі за допомогою навчання персоналу, інструкцій правильного ведення бізнесу і т. д.