Вуличні світлодіодні ліхтарі: плюси і мінуси

Вперше ефект випромінювання світла твердотілим діодом був відкритий на початку минулого століття в Англії. З тих пір, ця технологія настільки була вдосконалена, що з'явилася можливість виготовлення недорогих світильників, які можна було використовувати в побуті. Такі елементи істотно відрізняються від ламп розжарювання і мають як позитивні характеристики, так і недоліки з якими доводиться миритися споживачам такої продукції.

Переваги світлодіодних вуличних світильників

- Висока економічність приладів, є основним позитивним чинником, що обумовлює популярність таких освітлювальних приладів. Світлодіодні світильники споживають електроенергії в 10 разів менше ніж лампи розжарювання, і в 2 рази ефективніші люмінесцентних ламп.

- Довговічність також є відмінною характеристикою світлодіодів. Якщо світлодіодний ліхтар використовується тільки в нічний час, то його термін експлуатації може досягати 25 років. Тому фактор надійності, є також одним з визначальних при виборі варіанту освітлення на прилеглій до будинку території.

- Незалежність від циклічного навантаження також є одним з найважливіших факторів використання таких приладів для зовнішнього освітлення. Якщо необхідно часто здійснювати включення / вимикання світильника, то тільки світлодіодні джерела світла впораються з таким режимом роботи, без шкоди для загального ресурсу роботи світильника.

- Використання світлодіодів при різних робочих температурах дозволяє ефективно експлуатувати прилади цього типу в діапазоні від -50 до +50 градусів. Слід зазначити, що універсальних світильників не існує і для того, щоб застосувати такий спосіб освітлення в дуже суворих умовах, необхідно підбирати спеціальні світильники, призначені для експлуатації в непростих погодних умовах.

- Приладом для зовнішнього освітлення, в яких в якості робочого елемента використовується світлодіод, не страшні механічні дії. Навіть при падінні зі значної висоти такі елементи зберігають працездатність.

- Вуличне світлодіодне освітлення практично позбавлене інертності. Відразу після включення електричного кола, відбувається світіння елементів на повну потужність.

- Вуличні світлодіодні світильники не виробляють шуму і мерехтіння під час роботи.

- Освітлювальні прилади на світлодіодах виготовляються з екологічно чистих матеріалів, тому для утилізації несправних елементів не потрібно застосовувати спеціальні заходи.

А по посиланню развернутое описание ви можете дізнатися про ефективні LED-ліхтарі COMBEE STREET, а також вигідно їх замовити

Недоліки

- Висока вартість - найбільш відчутний і виражений недолік таких вуличних світильників. Незважаючи на те, що протягом тривалої експлуатації, такі світлодіодні елементи окуплять свою вартість багаторазово, початкові вкладення коштів для освітлення прибудинкової території можуть бути значними.

- Теплова деградація потужних світлодіодів - істотний недолік таких елементів освітлення. При використанні світлодіодів потужністю від 50 Вт, потрібне застосування якісного тепловідведення. Якщо виробник заощадить на якості матеріалів, призначених для цієї мети, то елемент вийде з ладу раніше часу, особливо при експлуатації світильника в жаркому кліматі.

- Світлодіодні елементи дуже чутливі до перепадів напруги. Навіть одноразовий стрибок напруги, що перевищує гранично допустимі значення для цього світильника, може стати причиною передчасного виходу його з ладу. Щоб мінімізувати пошкодження освітлювального елементу, необхідно використовувати якісні блоки живлення, а при установці світильників в стандартний цоколь, використовувати в електричному ланцюзі підключення лампи стабілізатор напруги.